Naslovnica BIH Apel Udruženje poljoprivrednika FBiH: Hitno ponuditi otkupnu cijenu za pšenicu i ječam

Apel Udruženje poljoprivrednika FBiH: Hitno ponuditi otkupnu cijenu za pšenicu i ječam

Udruženje poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine oglasilo se saopćenjem za javnost u kojem je zatražilo hitno reagiranje Direkcije robnih rezervi Federacije BiH i ponudu otkupne cijene za pšenicu i ječam.  

– Žetva je skoro na samom kraju(pšenica, ječam), a da se otkupna cijena još zvanično ne zna. Tražimo hitno reagiranje i ponudu cijene od robnih rezervi Federacije BiH. Kako znamo, ove godine su robne rezerve dobile značajno više sredstava iz budžeta.

Sredstva su izdvojena upravo da bi se moglo pravovremeno reagirati i otkupiti što više domaće pšenice. Dakle, krajnje je vrijeme za otkupnu cijenu pšenice i njen otkup – saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Kako navode iz ovog udruženja, prema njihovim saznanjima sa terena, dešavaju se iste stvari kao i dosad – pšenicu otkupljuju privatnici i spremaju je za izvoz u Tursku.

– Robne rezerve to trebaju spriječiti, naravno u saradnji sa vlastima, da ne bi opet došli u situaciju da uvozimo skupu robu – poručili su iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Prethodni članakU Visokom počeo Nogometni kamp NK “Dinamo” Zagreb
Naredni članakHF Atlanta: Upriličena svečana podjela Ugovora o stipendiranju za 72 učenika i studenta