ILIJAŠVIJESTI

Apoteka „Duopharm“ slavi svoju petu godišnjicu, akcija na određene proizvode

Apoteka „Duopharm“ slavi svoju petu godišnjicu uspješnog rada u našem gradu. Tim povodom u programu Radija Ilijaš ugostili smo magistricu farmacije Berinu Brković, uposlenicu Apoteke.

Magistrica Brković se prisjetila kako je to izgledalo kada je počela apoteka sa radom, te istakla da je peta godišnjica veliki značaj za apoteku kad se prisjete tih početaka, tu je jedna uzlazna putanja samog rada apoteke.

„Na početku je to bilo upoznavanje, danas smo mogu reći stari prijatelji sa našim građanima, već petu godinu se družimo. Mnogo smo i mi sazreli od samog početka pa do sad, smatram da su nam građani postali kao porodica gdje pokušavamo da rješavamo njihove probleme, pogotovo zdravstvene i da nam se uvijek mogu obratiti. Danas i veći broj uposlenika imamo i samim tim veći broj i naših pacijenata tako da smo naše godišnjice obilježili nizom akcija na određene proizvode. Besplatna mjerenja holesterola i triglicerida, sutra imamo besplatno mjerenje venske cirkulacije. Kroz čitavu ovu sedmicu smo organizovali besplatno mjerenje tromjesečnog  šećera, to moram naglasaiti  da važi za pacijente koji koriste inzulin. Napravili smo jednu veliku pogodnost da pacijenti u narednom periodu, pa za minimalno šest mjeseci dizanja terapije u našoj apoteci i od nas dobijaju mjerenje tromjesečnog šećera,  to je velika novina za nas i olakšanje to što ne moraju ići do Sarajeva, zakazivati termine, uzimati uputnice, odlaziti po nalaze jer pričamo o dosta starijim pacijentima kojima smo izašli u susret da ih i sa te strane ispoštujemo“ istakla je.

Apoteka „Duopharm“ trudi se uvijek biti aktivna, pratiti stanje na terenu, te  upoznavati probleme pacijenata, a Brković ističe da to pacijenti cijene, jer se uvijek rado vraćaju, ali i ako neki novi dođu tu su da se upoznaju, ali i pomognu.

„Smatram da smo posebni jer izlazimo u susret pacijentima, dajemo im savjete ukoliko je došlo do nekog problema ili im nije jasna uputnica  šta je ljekar napisao. Izlazimo im u susret da im bukvalno napišemo na papir upute, gdje se šta nalazi. Posebno kada se upoznaju sa nekim novim lijekovima ukoliko mi se izmjeni terapija, detaljno im opišemo situaciju na koji način djeluje, koje su moguće nuspojave, kako da u svojoj terapiji organizuju. Mislim da su i oni na taj način zahvalni nama. Mislim da je glavna ta neka strana ljudskosti, gledamo da govorimo jednostavnim jezikom, da nas razumiju i da ponovimo po nekoliko puta“ poručila je.

Mr. Berina Brković poručila je svim građanima da se u danima zime posebno čuvaju.

„ Početkom godine pojavile su se viroze koje su dosta jake, kako virusne tako i bakterijske mnogo su skloni pacijenti antibioticima. Trudimo se da im naglasimo da su probiotici u tim trenucima jako bitni da ne izazovu neke druge komplikacije. Jačanje imuniteta, to uvijek naglašavamo u bilo kojem vidu da se odluče mi smo tu da im razgraničimo ukoliko su alergični na možda na med i propolis ne dajemo im te asortimane, trudimo se da im to nadomjestimo vitaminima i mineralima. Ukoliko su to bebe, one obično vole sirupe ili neke bombonice gumene. Kod odrasih je ishrana ključna, zimnica im je glavna i plus dodatak to je vitamin D koji se i u koroni dobro pokazao“ istakla je.

Apoteka „Duopharm“ stalno organizuje besplatne akcije, te se na taj način građani dodatno mogu edukovati.

„Mi se trudimo da organizujemo akcije, da pacijenti nešto novu čuju ili da se posavjetuju. Sutra ogranizujemo mjerenje  venske cirkulacije, jer dosta pacijenta ima problem kako sa proširenim venama, puknutim kapilarima, hemoroidima i ostalim situacijama. Trudimo se da stručnjaka dovedemo iz te oblasti, da im detaljnije objasne nešto što mi nismo, da ih uvede u temu i savjetuje šta je za njih dobro. Trudimo se da stalno nešto novo uvodimo, da je to ljudima zanimljivo, da se informišu i da se brinu o svom zdravlju“ kazala je.

Posjetite apoteku „Duopharm „ i uvjerite se u kvalitet usluga gdje će vas dočekati ljubazno osoblje u Ulici Bosanski put,  zgrada IGM –a.

Radno vrijeme apoteke od ponedjeljka do petka je od 08-20 sati, subotom od 08-16 sati.

Kontakt telefon 033/401-916.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Back to top button