Asfaltiran prostor oko željezničkog stajališta u Lješevu

Završeni su radovi na asfaltiranju stajališta željezniške stanice Lješevo. Danas je radove obišao Aziz Fazlić pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj stambeno-komunalne poslove, te predsjednik Savjeta MZ Lješevo Fuad Masnopita.

Aziz Fazlić istakao je da je željeznički saobraćaj od velike važnosti, te da su mještani MZ Lješevo zadovoljni realizacijom ovoga projekta.

„Općina Ilijaš u saradnji sa Željeznicama FBiH i višim nivoima vlasti nastoji da građanima Ilijaša omogući i unaprijedi javni prevoz posebno se to odnosi na radnike, studente, učenike kako bi imali direktne linije prema gradu bez bilo kakvih presjedanja. U tom cilju Željeznice FBiH su u saradnji sa Općinom Ilijaš i višim nivoima vlasti instalirale platforme odnosno otvaranje željezničkog stajališta. Ovdje u Lješevu pristup stajalištu je bio vrlo neuređen, međutim sve smo to riješili i napravili smo plato dimenzija 15×30, projekat je vrijedan nekih 12.850 KM. Firma koja je izvodila ove radove jeste Niskogradnja Durmić d.o.o  Ilijaš, nadzor za izvođenje radova pored Službe za saobraćaj stambeno-komunalne poslove vršila je i firma Radis d.o.o Istočno Sarajevo. Mještani su zadovljni, i nadam se da ćemo nastaviti dalje sa ovakvim projektima “ kazao je Fazlić.

Fuad Masnopita, predsjednik Savjeta MZ Lješevo istakao je da je ovo značajan projekat ove mjesne zajednice.

„Želim da izrazim zadovoljstvo građana ovim projektom. Ovo je bila jedna od inicijativa Savjeta MZ Lješevo i zaista ovaj projekat je od velikog značaja za stanovnike Lješeva jer je ova stanica veoma prometna i ovo stajalište će olakšati ljudima pristup vozu i ulazak u voz“ istakao je Masnopita.

Uskoro se očekuje i postavljanje rasvjetnih tijela, te će na taj način građani bezbjedno čekati voz.

Prethodni članakVijeće ministara donijelo odluku, zabranjuje se izvoz ogrjevnog drveta iz BiH
Naredni članakLjetne radionice “Stazama poslanika” u organizaciji MIZ Sarajevo