Asfaltirane dvije dionice lokalnog puta u naselju Popovići

Završeno je asfaltiranje dvije dionice lokalnog puta u naselju Popovići, u mjesnoj zajednici Mrakovo. Prva dionica, dužine 110 metara, proteže se od rezidencijalnog naselja u Popovićima prema stadionu i izletištu Gaj.

Druga dionica u dužini 240 metara proteže se do granice sa općinom Breza, odnosno naselja Podgora. Vrijednost radova je 40.159,08 KM, a Općina Ilijaš u potpunosti finansira projekat.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Alen Hasković, pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić i predsjednik Savjeta MZ Mrakovo Mehmed Smajlović posjetili su lokalitete novoizgrađenih asfaltiranih puteva.

Predsjednik Savjeta MZ Mrakovo Mehmed Smajlović kazao je da ubrzo na području MZ Mrakovo neće biti ni metar makadamskog puta.

“Prije svega želim se zahvaliti općinskoj delegaciji na posjeti. Na prostoru MZ Mrakovo nije bilo godine da se nije ništa radilo. Ova godina je bila intenzivna, završeno je postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, asfaltirano je nekoliko lokalnih puteva, završen je projekat postavljanja kanalizacione mreže, radi se na projektu odvodnje površinskih voda, kandidirali smo projekat izmještanja vodovoda na području Salkanovog Hana i Popovića. Vrlo brzo ćemo doći u situaciju da na području MZ Mrakovo nećemo imati ni metar makadamskog puta, sve će biti pokriveno asfaltom”, rekao je Smajlović.

Adem Alić, stanovnik naselja Popovići i vijećnik Općinskog vijeća Ilijaje istakao značaj asfaltiranja dvije dionice puta.

“Želim se zahvaliti općinskom načelniku u ime građana Popovića i MZ Mrakovo. Novoasfaltirana dionica prema izletištu Gaj značajna je jer u narednom periodu želimo realizovati projekat uređenja i izgradnje sportskog centra Gaj.

Djeci i omladini Popovića i Salkanovog Hana biće olakšan pristup sportskom terenu, na kojem se održava i godišnji Memorijalni malonogometni turnir Tufo Alić. U zaseoku koji graniči sa naseljem Podgora stanuju četiri porodice, a u njima dvije osobe sa invaliditetom, nepokretne i ovisne o kolicima. Njima će put biti od izuzetne koristi”, kazao Adem Alić.

Izvođač radova je firma Halilović d.o.o., a usluge nadzora vršio je Institut za građenje “IG” d.o.o. Banja Luka. Radovi su izvršeni u ugovorenom roku.

Protekle sedmice je na putu Ilijaš – Mrakovo – Salkanov Han – Popovići, u dužini 4200 metara završen projekat postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacije. Investitor projekta je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

 

Prethodni članakKonstituiran novi saziv Skupštine Kantona Sarajevo
Naredni članakPočetak kampanje “Borba protiv nasilja u porodici”