ILIJAŠVIJESTI

Asfaltiranje kružnog toka Solakovići jedan od najvažnijih realiziranih projekata u MZ Ljubina

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa saradnicima  i predsjednik MZ Ljubina Meho Tabaković posjetili su Solakoviće i novoizgrađeni asfaltirani put u ovom mjestu, koji je nakon godina čekanja prava olakšica i dobra vijest za  mještane, te znatno olakšava kretanje građana, kao i prijevoz djece do škole.

Predsjednik MZ Ljubina Meho Tabaković kazao je za Radio Ilijaš da se na asfaltiranje ovog puta čeka već 30 godina.

Zahvaljujem se načelniku i svima koji su podržali ovaj projekat, na ovaj put čeka se od 1987. godine. Ovo je projekat tzv. kružni tok Solakovići  u dužini oko 350 metara i tu egzistira najveći broj stanovništva i nekako je najprometniji, prilikom kiša prvi je na udaru i ošteti se a realizacijom ovog projekta to je svedeno na minimum. Izvođač radova je firma Halilović, aplicirali smo Općini Ilijaš da se ovaj projekat završi do kraja, nekih 500 metara i nadamo se da će se ovaj i ostali projekti značajni za naše građane realizirati, kazao je Tabaković.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić naglašava specifičnost ove MZ zajednice te neophodnost rješavanja mnogih pitanja kako bi se život stanovnika ovog područja poboljšao.

Ovo je jedan manji projekat, ali jako bitan za stanovnike Solokavića, ovdje ima puno toga da se radi. Ove godine akcenat smo dali na izgradnju puteva i javne rasvjete. MZ Ljubina i Solakovići  ima specifičan položaj s aspekta realizacije projekata, a mislim na pitanje vodosnabdijevanja  i dalju rekonstrukciju puteva u okviru Ljubine. Mi smo opredijeljeni da svake godine realiziramo etapu tih projekata i tako da ćemo nastaviti u narednoj godini ono što dogovorimo sa Savjetom MZ i ono za što obezbjedimo sredstva, putna infrastruktura i javna rasvjeta su u planu. Teži dio je vodosnabdijevanje. Moramo napraviti stretegiju, plan i projekat kako bi riješili problem vodosnabdijevanja. Sad se snabdijeva iz raznih lokalnih izvora, izdašnost nije dovoljna s aspekta potreba i teško je kontrolisati ispravnost i moramo naći rješenje kako obezbjediti i naći varijantu kako riješiti projekat, kaže Fazlić.

Načelnik dodaje i da je bitno adekvatno zimsko održavanje puteva, prijevoz đaka i da je Općina Ilijaš opredjeljena da  da intenzivno radi na tim projektima, kako bi poboljšali život stanovnika i kako bi oni nastavili da žive u MZ Ljubina i pripadajućim naseljima i selima.

 

Povezane objave

Back to top button