Općinski načelnik Akif Fazlić danas je posjetio lokaciju na kojoj su u toku radovi asfaltiranja lokalnog puta kroz naselje Borovi, u mjesnoj zajednici Podlugovi. Dužina asfaltirane dionice je 500 metara. Širina kolovozne trake je tri metra.

Načelnik je razgovarao sa stanovnicima ovog naselja, koji nisu krili zadovovoljstvo zbog realizacije pomenutog projekta.

“Doselila sam se ovdje 2003. godine, kada se sjetim tadašnjeg stanja mogu reći da je ovo naselje danas za neprepoznati, u pozitivnom smislu naravno. Na putu je bila je rupa do rupe, u periodu kada pada kiša ili snijeg djeca su nosila duplu obuću, jednu da prođu kroz naselje, a drugu kada dođu do asfalta. Zahvaljujem se Općini Ilijaš i načelniku Fazliću za realizaciju ovog projekta i ispunjenja obećanja”, kazala je Samira Husejnović, stanovnica naselja Borovi.

Projekat obuhvata asfaltiranje puta i izgradnju podzida u vrijednosti od 75.156,70 KM. U narednom periodu je planirana je izgradnja sistema oborinske vode u vrijednosti od 6.9287,05 KM.

U konačnici vrijednost cjelokupnog projekta će biti 82.084,75 KM. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Općina Ilijaš.

“Ovo je bio jedan od zahtjevnih projekata na prostoru MZ Podlugovi. Prilikom njegove realizacije trudili smo se da sve bude uz saglasnost i konsultaciju građana. Kao što vidite, a i sami građani će vam reći da su prezadovoljni, što je u konačnici i najbitnije. Finalizacijom ovog projekta biće izgrađen afaltni put, potporni zidovi, sistem fekalne kanalizacije i sistem odvodnje oborinske vode”, rekao je Safet Gabeljić, predsjednik Savjeta MZ Podlugovi.

 

Share.

Comments are closed.