Asim Brkan na Radiju Ilijaš promovisao novu pjesmu “Zavoljeh život ponovo”

Nakon nešto više od devet godina Asim Brkan, interpretator narodne muzike, sa bogatom dugogodišnjom karijerom, predstavio je danas u programu Radija Ilijaš svoju novu pjesmu „Zavoljeh život ponovo.“

“Mislim da ova pjesma predstavlja jedan iskorak u mom stvaralačkom opusu. Ispunjena je etno motivima, te donosi priču zaljubljenog čovjeka koji voli jednu ženu. Njoj daruje svu svoju ljubav, svu emociju iz dubine duše, te s njom želi provesti ostatak svog života. Pjesma nosi naziv „Zavoljeh život ponovo“. Mirko Šenkovski Đeronimo je autor muzike i teksta, Adis Sirbubalo potpisuje aranžman, Mahir Sarihodžić je također dao svoj doprinos na ovom projektu. Skoro tri godine strpljenja, ljubavi i čekanja je uloženo da bi se sve realiziralo. Zahvaljujem se svima koji su dali svoj doprinos u stvaranju ove pjesme, Sirbubalu koji je svirao harmoniku, Mustafi Behmenu koji je odsvirao buzuki i gitare.  Zaista su sve sama renomirana imena bila uključena na ovom projektu.

Ja sam pjevač starog kova, ne podliježem trendovima i ne trčim za novcem. Možda sam u životu imao manje, ali sretan sam jer sam sačuvao sebe. Želio sam pjesmu koja će odisati Bosnom, koja će imati upečatljivu poruku i sretan sam jer sam dobio baš takvu”.

Proslavljeni pjevač starogradske muzike prisjetio se svojih dana slave na popularnom radiju Ilijaš.

-Bilo je više susreta sa Mirsadom Ibrićem, Enverom Šadinlijom…Vaše kolege ovdje su tada na radiju imale hit dana, hit sedmice, hit mjeseca, hit godine, gdje su se pojavljivale i moje pjesme, moji hitovi „Najljepšu haljinu večeras obuci“, „Jednom sam i ja volio“, „Vjerenički prsten“ itd. Pamtim dobro Radio Ilijaš iz tog lijepog perioda, pamtim zgradu fizički i ljude koji su ovdje radili a posebno divnu publiku koja se uvijek odazivala u velikom broju kako mojim koncertima tako i koncertima mojih kolega. Pored Željezare Ilijaš po kojoj je čuven, Ilijaš je uvijek bio poznat kao nezaobilazno mjesto za održavanje dobrih muzičkih manifestacija”, zaključio je.

 

Prethodni članakU srijedu 25. oktobra obilježavanje 30. godišnjice pogibije heroja Nesiba Malkića
Naredni članakNa mezarju Kovači u Sarajevu obilježeno 20 godina od smrti Alije Izetbegovića