ILIJAŠ

Asocijacija mladih SDA Ilijaš: U Biznis centru održana tribina pod nazivom “Sačuvajmo porodične vrijednosti”

U Biznis centru sinoć je održana tematska tribina pod nazivom “Sačuvajmo porodične vrijednosti” u organizaciji Asocijacije mladih SDA Ilijaš.

Tribini su prisustvovali načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, predsjedavajuća OV Ilijaš Alma Omerović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević, vijećnice i vijećnici SDA u OV Ilijaš, te brojni gosti i simpatizeri Stranke demokratske akcije.

Jedan od temeljnih principa Stranke demokratske akcije je očuvanje porodice,  porodičnih vrijednosti i tradicije.

Uvodnu riječ dao je predsjednik AM SDA Ilijaš Alen Arnautović, a nakon toga o ovoj važnoj temi govorili su eminentni predavači profesorica Fahira Fejzić – Čengić, profesor hafiz Nijaz Aganhodžić i Mustafa efendija Spahić.

Tribina je imala za cilj da promislimo o porodici i porodičnim vrijednostima, stanju u kojem se savremeno društvo nalazi i izazovima s kojim se svakodnevno susrećemo.

-Budimo istinski čuvari naših porodica. Podučavajmo našu djecu vrijednostima koje porodica ima, obrazujmo ih i pripremajmo ih da budu bolji čuvari porodičnih vrijednosti i tradicije. Sačuvati porodične vrijednosti veliki je zadatak, jer izgradnjom i očuvanjem porodice i porodičnih vrijednosti gradimo zdravo društvo koje će doprinijeti cijelom sistemu, poručili su iz AM SDA Ilijaš.

Literarni rad pročitala je Amina Gljiva pod nazivom “Brak je dom smirenosti i čvrsta obaveza”, a Lamija Fazlić je za prisutne izvela sevdalinku “Tebi majko misli lete”.

 

 

Povezane objave

Back to top button