ILIJAŠSPORTVIJESTI

Atletičarka Emina Omanović: Uspješna godina iza mene, nadam se da ću i u 2023. ostvariti zapažene rezultate

U popodnevnom programu Radio Ilijaša ovog ponedeljka ugostili smo ilijašaku Eminu Omanović, članicu AK “Sarajevo”. Emina se atletikom bavi od svoje osme godine, a prve početke imala je u AK“Ilijaš“. 

Emina ističe da je 2022. godina bila jako uspješna, osvojila je dosta medalja, ispunila norme za nadolazeća takmičenja i da joj u svemu ovome najveću podršku pruža porodica, trenerica Vahida Kozić, ali i lokalna zajednica.

„Prošla sezona je bila jedna od uspješnih. Na početku skočila sam lični rekord od 5,95 što je ujedno i novi rekord za djevojčice, mlađe juniorke. Ispunila sam normu za Balkansko juniorsko prvenstvo i  Europsko prvenstvo za mlađe juniore i juniorke, nažalost nisam nastupila jer nisam imala dovoljan broj godina“ kazala je Emina.

Također, prošle godine je zabilježila značajne nastupe u disciplini višeboj gdje je postavila novi državni rekord, tu je i državni rekord na 100 m sa 12,28. Nastupala je i  na EYOF-u 2022 u Slovačkoj, gdje je prošla u finale, međutim u finalu je  zabilježila tri neispravna skoka i nije prošla dalje u top 8.

Emina, je također dobitnica Plakete koju uručuje Općina Ilijaš pojedincima i kolektivima za doprinos, razvoj i pozitivni imidž našoj lokalnoj zajednici.

„Prošle godine sam od načelnika Fazlića dobila plaketu za doprinos i razvoj sporta na području općine Ilijaš i to mi mnogo znači, jer od općine uvijek dobijam podršku. Prošle godine sam imala njihovu sportsku stipendiju i sada sam se ponovo prijavila“ spomenula je.

S obzirom na to da je atletika jedna od temeljnih i najraširenijih sportskih grana koja obuhvata trkačke, bacačke i skakačke discipline, Emina se može pohvaliti da joj čak dvije discipline idu podjednako dobro, a to su skok u dalj i sprint. Ova mlada atletičarka iza sebe ima 80 medalje sa raznih takmičenja.

Povezane objave

Back to top button