Azmir Subašić u programu Radio Ilijaša najavio 22. Memorijalni turnir „Rašid Buća“

Kao i prethodnih godina ilijaški Karate klub “Rašid Buća” će i ove godine u Ilijašu obilježiti godišnjicu smrti Rašida Buće. Ove godine se navršava 30. godina od pogibije Rašida Buće koji je svoj život dao za odbranu BiH 25. 05.1992. godine. Povodom toga ovaj klub organizuje 22. Memorijalni karate turnir “Rašid Buća” https://fb.me/e/1xlVDTYJI koji će se održati u Ilijašu u KSC Ilijaš  14. 05. 2022. godine sa početkom od 10:00 sati.

Tim povodom u programu Radio Ilijaša gostovao je trener Karate kluba „Rašid Buća“, Azmir Subašić, gdje je govorio nešto više o samom turniru.Na početku razgovora istakao je da do sada imaju veliki broj prijava, i da očekuju preko 50 klubova i 700 takmičara iz Crne Gore, Albanije, Hrvatske i Slovenije.

„Nakon dvije godine pandmije i jednog otkazanog turnira, opet otvaramo vrata za publiku što mi je izuzetno drago. Na turniru će nastupati djeca do sedam do 18. godina. Takmičenje će se održavati u borbama (kumite) i katama za djecu, kadete i juniore. Pored iskusnih takmičara i reprezentativaca koji uvijek uveličaju naš turnir ovo je odlična prilika za nove mlade nade i prve nastupe najmlađih takmičara“ kazao je Subašić.

Memorijalni turnir „Rašid Buća“ Ilijaš je jedan od najstarijih karate turnira u BiH i na njemu tradicionalno dolaze najmlađi članovi koji kasnije postaju reprezentativnici BiH. Pokrovitelj turnira su Općina Ilijaš, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Ministarstvo za boračka pitanja KS.Tu su i mnogi sponzori koji su podržali sam turnir.

Prijave za turnir idu isključivo preko portala Karate saveza FBiH. https://www.karatebh.ba

Ovom prilikom Vas pozivamo da uveličate ovaj događaj i da zajedno odamo počast kako dolikuje Rašidu Bući, odzivom na 22.MEMORIJALNI KARATE TURNIR “Rašid Buća”.

 

Prethodni članakČetiri osnovne škole sa područja općine Ilijaš posjetile Memorijalni centar Potočari i Centar Emmaus
Naredni članakEkipa Misoče osvojila Tradicionalni malonogometni turnir “Semizovac 2022”