Bajramski pokloni polaznicima ŠKOLE KUR'ANA u Mrakovu

Uoči   bajrama, nakon jacije-namaza u džamiji u Mrakovu upriličena je podjela poklona najuspješnijim polaznicima Škole Kur'ana koja je realizirana u mjesecu ramazanu. Naime, u toku mjeseca ramazana polaznici mektebske  nastave koji uče u Kur'anu pohađali su Školu Kur'ana četiri dana u sedmici. Cilj ove škole je da djeca u toku ljetnog raspusta intezivnije uče Kur'an, ali i da nauče nove ajete i sure iz Kur'ana. Kako bi olakšali imamu, Medžlis IZ Sarajevo je angažirao studenta Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu Emraha Đozića da vodi Školu Kur'ana pod nadzorom imama Sejid ef. Strike.

U uvodnom obraćanju imam džemata, Sejid ef. Strika, čestitao je polaznicima i voditelju te je, između ostalog, kazao: “Možemo reći da je Škola bila izuzetno uspješna – pored pređenih stranica učenja Kur'ana, učenici su po tedžvidskim pravilima ponovili zadnje sure iz Kur'ana, naučili suru Elif lam mim te učili suru Jasin i Mulk.

Nekoliko učenika je uspjelo savladati cijelu suru Jasin i suru Mulk za vrijeme ramazana.” Podjelom poklona zadnji dan ramazana želimo nagraditi polaznike na njihovom zalaganju i promovisati dešavanja u našem društvu. Ovom parajumpers Windbreaker Truman prilikom čestitamo MIZ Sarajevo i džematu Mrakovo na realiziranom projektu, i, naravno, svim učenicima koji su pohađali Školu Kur'ana kao i njihovim roditeljima koji su ih stimulisali.

 

Naredni članakTIJELO MUJE BEŠLIJE PRONAĐENO U RIJECI BOSNI