ILIJAŠSPORTVIJESTI

Sabina Balta i Hamed Kadrić uspješno položili za Kantonalnog kumite judge

Mladi i uspješni  Sabina Ljuce -Balta i Hamed Kadrić ovoga ponedjeljka su bili gosti u programu Radija Ilijaš. Oni su prije nekoliko dana uspješno položili za Kantonalnog kumite judge.

Sabina (2000. godište) se karateom bavi već 13 godina, po zanimanju je medicinska sestra/ tehničar i majka je dječaka. Od svoje pete godine Hamed (2004). godište) se bavi karateom, studira farmaciju, a paralelno pohađa IT Akamediju i obnaša funkciju trenera u  u KK „Rašid Buća“.

Najveću podršku su imali naravno od glavnih trenera Raifa Buće i Adina Balte.

„Mi smo dobili poziv za seminar koji se održava u Sarajevu u sklopu karate turnira Mawashi kup. Seminar je trajao ukupno tri dana. Imali smo pravilnik po kojim smo se pripremali, taj teoretski dio. Prije samog ispita imali smo uvježbavanje kako praktičnog tako i teoretskog dijela. Uspješno smo položili. Bilo je prije svega jako lijepo iskustvo i mi smo zadovoljni“ kazala je Sabina.

Hamed je također dodao da je i za njega bilo ovo jedno lijepo iskustvo i da su ostvarili i svoj cilj. Što se tiče treniranje karatea, Hamed ističe da je ovo zasluga njegovih roditelja što se sad bavi ovim sportom.

„Oni su me u tom periodu usmjerili na ovaj sport. I vremneski kada ste u nečemu to zavolite. Zavolio sam ovaj sport, išao sam na razna takmičenja gdje sam ostvarivao određene rezultate koji su mi dali motivaciju da nastavim dalje“ rekao je Hamed.

KK „Rašid Buća“ je jedan od najuspješnijih klubova na području općine Ilijaš dosta sportista ima koji su ostvarili vrhunske rezultate.

„Svi smo mi motivacija jedni drugima. Još jednom se zahvaljuljem trenerima za nesebičan rad i trud. Bez njih ni ovi takmičari, ali ni mi ne bih došli dovede gdje smo sad“ spomenula je Sabina.

Hamed ističe da se djeca trebaju baviti sportom prvenstveno zbog discipline.

„Da možemo stvoriti sebi neku naviku da se možemo ka nečemu opredijeliti i dajemo svoj maksimum radi nekih ciljeva. Trebaju vjerovati u ono što rade i da gledaju da postignu što bolje rezultate“ kazao je.

A Sabina je dodala da usmjere sebe i svoj energiju na nešto što će im sutra dobro doći za svoje ciljeve i svoju karijeru.

 

Povezane objave

Back to top button