ILIJAŠVIJESTI

Benjamin Redžo: Nakon uspješno realiziranih slijede novi projekti u MZ Stari Ilijaš

U proteklom periodu realizirani su brojni projekti na području MZ Stari Ilijaš. Na čelu ove MZ je mladi Benjamin Redžo koji se zajedno sa svojim saradnicima zalaže za poboljšanje životnih uslova svih građana. O aktuelnim projektima i planovima za naredni period, ali i  problemima u ovoj mjesnoj zajednici, za Radio Ilijaš govorio je predsjednik Redžo.

„Aktuelni Savjet MZ Stari Ilijaš je do sada dogovorio nekoliko projekata koji su trenutno u realizaciji, a to su izgradnja put u Hadžićima, očekujemo rekonstrukciju put na Vlaškovu u dužini 940 metara, uređenje oko lamela. Ovo su bili sve dugogodišnji problemi, i oni su bili prioritet da se rješavaju, jer već dugi niz godina građani Starog Ilijaša su se žalili na ove probleme. Također, će biti realizovan projekat potpune rekonstrukcije magistralog puta Stari Ilijaš- Malešićki most. Ovaj projekat je već trebao da počne, međutim imali smo problema s imovinsko-pravnim odnosima“, kazao je Redžo.

Predsjednik Savjeta MZ Stari Ilijaš ističe odličnu saradnju sa Općinom Ilijaš, prvenstveno s načelnikom Akifom Fazlićem. Također, Redžo  je govorio i o realiziranim projektima.

„Načelnik je izuzetno susretljiv kada su u pitanju sugestije Savjeta MZ Stari Ilijaš a u suštini to su zahtjevi i problemi građana za koje se mi borimo kao predstavnici ove MZ. U narednom periodu počinje  realizacija tri najbitnija infrastrukturna projekta. Svakako, očekujemo i realizaciju projekta koji se odnosi na turbe na Vlaškovu. Od realiziranih projekata važno je podsjetiti na  renoviranje sportske plohe iza Jahorine, kanalizaciona mreža na gornjoj Karauli, riješen je problem sa oborinskim vodama koje su izlazile na regionalnu cestu prema OŠ „Stari Ilijaš“, postavljanje rasvjetnih tijela“, istakao je Redžo.

Redžo ističe da će članovi Savjeta MZ Stari Ilijaš u kontinuitetu nastaviti borbu za još bolje uslove življenja u ovoj mjesnoj zajednici.

 „Građani su vjerovali u nas i u naš rad, te se nadam da smo ispunili njihova očekivanja ali  i u budućnosti ćemo nastojati da se borimo za građane i rješavanje problema. S obzirom na to da je Stari Ilijaš teritorijalno velika mjesna zajednica a koja nema dječije igralište, borit ćemo se za izgradnju istog“, kazao je Redžo.

Benjamin Redžo je pozvao  građane MZ Stari Ilijaš na konstruktivnu saradnju kako bi zajedničkim naporima, uz ukazanu podršku Općine Ilijaš rješavali probleme i stvarali ambijent ugodnog življenja.

Povezane objave

Back to top button