Besplatan kurs turskog jezika u Srednjoškolskom centru ”Nedžad Ibrišimović” Ilijaš

Print

Centar za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja „Litteratus“  iz Sarajeva u saradnji sa Udruženjem ILIM YAYMA iz Istanbula, tokom ljetnjeg perioda od 2. jula do 10. avgusta organizuje kurs učenja turskog jezika kroz kreativne radionice za učenike u dobi od 15 do 19 godina.

Projekat se po prvi put u našoj zemlji organizuje u obliku radionica, gdje se kroz različite tehnike slikarstva, kaligrafije, književnosti, sportskih radionica, itd., direktno uči i primjenjuje u praksi turski jezik. Nastava se odvija isključivo na turskom jeziku, gdje učesnici projekta interaktivno učestvuju u nastavnom procesu i komuniciraju s nastavnim osobljem koje dolazi iz Turske.

Radionice se održavaju dva puta sedmično po tri radna sata, gdje će učenici pohađati kurs u ukupnom trajanju od 50 sati. Bitno je napomenuti da je kurs za učenike potpuno besplatan.

Svi zainteresovani učenici mogu se prijaviti u Srednjoškolskom centru ”Nedžad Ibrišimović” Ilijaš, lično ili na na broj telefona 033 400 815. Prijave se primaju do četvrtka 14.6. do 12.00 sati

UKRATKO O CENTRU LITTERATUS

Centar za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja „Litteratus“  je od strane Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo, od 09.01.2012. godine upisano u registar udruženja i od tada do danas dan radi u službi građana Bosne i Hercegovine sa misijom afirmacije kulture i obrazovanja, kroz niz projekata. Centar „Litteratus“  odlukom Udruženja Student koji je prekinuo svoj rad, kao izdavač dva časopisa  „Student“ i „ Brucoški vodič“ nastavio je sa izdavanjem i preuzeo kompletnu  nadležnost nad istim, tako da sada časopis Student bilježi 16 godina postojanja sa izdata 173 broja, kao i  XI godina izdanje „Brucoškog vodiča“  za maturante završnih razreda četeverogodišnjih srednjih škola. U sklopu Centra „Litteratus“  postoji edukativni projekat u sklopu kojeg održavamo radionice, tribine, konferencije, okrugle stolove na različite aktuelne teme, takmičenja u literarnim radovima, predavanja  kao i kurseve iz stranih jezika.

Već dvije pune godine Centar vodi veoma bitan projekat u promociji obrazovanja putem televizijske emisije „Impuls znanja“ koja se emitira putem 15 kablovskih- televizijskih operatera u BiH.

 

Prethodni članakSutra obilježavanje godišnjice stradanja u Sokolini
Naredni članakU utorak maturski koncert Amine Mujalo