ILIJAŠSPORTVIJESTI

Bez pobjednika u komšijskom ogledu: Ilijaš i Bosna odigrali bez pogodaka

U okviru 12. kola Druge lige FBiH-centar na gradskom stadionu odigran je meč prvih komšija u kome je domaći NK Ilijaš ugostio ekipu NK Bosna Visoko. U veoma važnom meču za oba tima viđen je pravi prvenstveni meč u kome su uživali navijači oba rivala po lijepom vremenu. Od početka meča, oba trenera Fadil Hodžić kod domaćih i Esad Selimović kod gostiju, opredjelili  su se za otvorenu i napadačku igru.

U prvom poluvremenu domaći igrači Mehmedović, Helać, Karić, Operta opasno su zaprijetili gostima, ali je golman Amir Bekan u dva navrata sjajno intervenisao i spasio svoju mrežu. U ovom prvom dijelu meča i Bosna je u tri navrata bila vrlo opasna, ali udarci Hindije, Merdića, Prcića nisu najbolje izvedeni i završili su van okvira gola golmana domaćih Amara Sujića.

U nastavku meča još bolja nogometna predstava, bilo je odličnih akcija, povoljnih prilika koje kod  ilijaških “romantičara” nisu krunisali golovima Operta, Helać u dva navrata, Terović, Hodžić a kod visočkih “karioka” nisu se najbolje snašli u samoj završnici akcija Buza, Junuzović, Jusić,Hindija i završeno je bez pogodaka 0:0.

Igračima oba tima nema se šta zamjeriti, igrali su borbeno, požrtvovano, sa puno trke, htijenja, stvarali su prilike pred oba gola, ali nije bilo završnog udarca i sigurno ostaje žal u oba tabora zbog propuštenih prilika.

Piše: Rešad Mamela

Povezane objave

Back to top button