BiH danas protiv Sjeverne Irske u polufinalu baraža za EURO

Fudbal

Fudbaalska reprezentacija BiH večeras u 20.45 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu dočekuje Sjevernu Irsku u polufinalu play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo.

“Po kvalitetu mislim da je Bosna i Hercegovina u prednosti, na kvalitetima koje mi imamo možemo graditi igru i očekivati najbolje, poručio je Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, pred duel sa Sjevernom Irskom.

On je kazao kako je teško reći po čemu su Irci poznati, no da to svakako jeste selekcija koja ima jake motive, borbenost i zalaganje na terenu, ekipa koja daje sve od sebe.

Ipak, Bajević vjeruje u svoje izabranike, te smatra kako je Bosna i Hercegovina po kvalitetu ipak u prednosti.

“Po kvalitetu mislim da smo mi u prednosti. Da li je taj kvalitet tehnika, trčanje ili nešto drugo?… Ali, opet, mislim da na kvalitetima koje mi imamo možemo graditi igru i očekivati najbolje”, poručio je Bajević.

Na pitanje da li je poznato ko će dobiti priliku od bh. reprezentativaca, Bajević je odgovorio kako sve zavisi od igre.

“Ova utakmica je za nas veoma važna, sve su utakmice važne, ali ne mogu reći da su druge dvije koje ćemo igrati važne kao ova. Kada će ko dobiti šansu ne znam, ali sigurno će je dobiti”, kazao je Bajević. 

Prethodni članakBokser Jasmin Alispahić iz Breze učestvuje na prestižnom takmičenju “King of Kings”
Naredni članakU prostorijama Udruženja „Zlatne ruke“ održana radionica „Nošenje s neizvjesnim gubitkom u vrijeme pandemije Covid-19“