Bokser Jasmin Alispahić iz Breze učestvuje na prestižnom takmičenju “King of Kings”

Članovi Kick boks kluba “Spartak” Breza, trener Esmir Eskić, Jasmin Alispahić i Velid Tabučija gostovali su u programu Radio Ilijaša. Povod gostovanja je učešće profesionalnog borca Jasmina Alispahića na prestižnom takmičenju KOK “King of Kings” koje će se održati 31. oktobra 2020. godine u sarajevskom hotelu Hills.

KOK (King of Kings) je prestižna svjetska Litvanska organizacija. Na čelu te organizacije u BiH  je Dževad Poturak,  naš  najveći kick bokser.

Trener kluba „Spartak“ Esmir Eskić govorio je o samom klubu ali i organizaciji prestižnog takmičenja koje će se održati u Sarajevu.

„Klub “Spartak” je osnovan 2013. godine i egzistira sedam godina u Brezi. Kroz klub je prošlo oko 150 takmičara među kojima je bilo vrlo kvalitetnih boraca. Neki su još uvijek aktivni a neki su otišli svojim životnim putevima. Klub trenutno broji 15 aktivnih članova od kojih je 5 amaterskih boraca, koji se takmiče na državnim, balkanskim i internacionalnim takmičenjima. Također, imamo i profesionalnog borca  Jasmin Alispahić.

Dževad Poturak je predsjednik za regionalno takmičenje KOK organizacije. Prošle godine smo imali jedno ovkakvo takmičenje u hotelu Hills. Ove godine ćemo imati osam borbi. Učestvovat će borci iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i naši borci iz BiH“, kazao je Eskić.

Jasmin Alispahić rođen je u Brezi 2000. godine i ima 19 godina. Sportom se bavi od pete godine. Višestruki je državni i internacionalni prvak, a 2019. godine osvojio je priznanje i za najboljeg sportistu općine Breza. Član je Kick boks kluba “Spartak” Breza.

 „Sa trenerom Esmirom Eskićem se mnogo  pripremam za ovu borbu. Očekujem dobre rezultate. Ovo je jedno od najjačih takmičenja i samo učešće na istom mene podiže na viši nivo. Dobijamo mogućnost za veću organizaciju takmičenja i priču koji pravimo. Za ovaj sport treba mnogo odricanja. Konstantno treniram. Imam vrlo malo slobodnog vremena. Ali vjerujem da će se konstantan trud i rad isplatiti. Planiram se duži vremenski period baviti ovim sportom“, istakao je Alispahić.

Velid Tabučija amaterski borac u klubu „Spartak“ u svojim starijim i iskusnijim kolegama pronalazi uzore, vjerujući da će ostvariti svoje snove. Punu podršku pruža kolegi Jasminu na predstojećem ali i svim drugim takmičenjima.

„Želim slijediti uspješan put svojih kolega kako bih i ja bio bolji. Treniram dvije godine i pratim trenera. Sanjam da ću jednog dana postati poznat u kick box svijetu “, kazao je Velid.

Svi koji želite finansijski podržati ovog mladog perspektivnog  sportsistu, mogu se javiti direktno Jasminu ili na račun kluba “Spartak” Breza na broj žiro računa 1601090000008168, primalac: Kick box klub “Spartak” Breza, svrha uplate: donacija za takmičenje, Vakufska banka d.d. Sarajevo ili na društvenim mrežama Facebook i Instagram  ili treneru Esmiru Eskiću na broj telefona 061 026 152, gdje možete dobiti više informacija.

Prethodni članakSvjetski dan dostojanstvenog rada
Naredni članakBiH danas protiv Sjeverne Irske u polufinalu baraža za EURO