Bosna i Hercegovina ekipni pobjednik Balkanskog judo prvenstva za seniore

Judo tim Bosne i Hercegovine osvojio je prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu održanom proteklog vikenda u Bugarskoj. Predstavnici naše zemlje ostvarili su pobjede nad svim ekipama maksimalnim rezultatom 4:0, a u finalnom bloku porazili su ekipe Turske i Crne Gore. Ukupno je osvojeno 15 medalja, od čega dvije zlatne, tri srebrene i 10 brončanih.

Zlatne medalje osvojili su Aleksandra Samardžić u kategoriji do 70 kilograma, i Toni Miletić u kategoriji do 90 kilograma. Srebreni su bili Anđela Samardžić u kategoriji do 57 kilograma, Božidar Vučurević u kategoriji do 81 kilogram i Sofija Pajić u kategoriji do 70 kilograma. Brončane medalje osvojili su Marko Rosuljaš -60kg, Milkica Đurić -48kg, Andrea Simović +78kg, Borjana Marjanac +78kg, Sandra Popović -52kg, Vuk Divljan -73kg, Džejla Kožljak -63kg, Ognjen Gazdić -100kg, Lana Lubura -78kg i Patrik Savić +100kg.

Osim odličnih rezultata ostvarenih na Balkanskom prvenstvu, na istovremeno održanom kongresu Balkanske judo asocijacije (BJA) za predsjednika u četverogodišnjem mandatu izabran je prof. dr. Branislav Crnogorac, predsjednik Judo saveza BiH i selektor naše reprezentacije.

”Ponosan sam što je moja malenkost izabrana u konkurenciji pored proslavljenog judo reprezentativca i bivšeg prvaka svijeta Dragomira Bećanovića iz Crne Gore. Glasanje je provedeno u tajnosti uz poštivanje demokratskih procedura, a nakon izbora imao sam čast kao novi predsjednik govoriti u ime BJA i otvoriti ovo natjecanje”, kazao je Crnogorac.

Judo savez BiH nastavlja sa sjajnim rezultatima i aktivnostima, pa se uveliko vrše pripreme za predstojeće Svjetsko judo prvenstvo za kadete koje će biti održano u našoj zemlji u kolovozu, navedeno je u PR saopćenju.

Prethodni članakUpis u predškolske ustanove – Faza III
Naredni članakU četvrtak 21. jula nastavak suđenja u slučaju “Džemal Hadžić i ostali”-Čemerno