ILIJAŠ

Centrotrans: Prodaja/validacija mjesečnih kartica za decembar 2022.

Prodaja/validacija Centrotrans elektronskih mjesečnih kartica za sve kategorije putnika počinje u četvrtak, 01.12.2022. godine. Povodom toga, iz Centrotransa obavještavaju korisnike pretplatnih karata za kategorije penzionera, slijepih i slabovidnih lica da mjesečne karte iz novembra 2022. godine mogu dopuniti do 05.12.2022. godine i da su iste obavezni produžiti za mjesec decembar do navedenog roka.

Važna informacija za korisnike iz ove kategorije jeste da se izdavanje/izdavanje Centrotrans mjesečnih karata za decembar vrši prema važećem tarifnom cjenovniku i nakon 05.12.2022. godine da stare mjesečne karte i kuponi neće biti validni.

Nakon 05.12.2022. kuponi više neće biti u upotrebi te samim tim neće biti ni validni, a od 06.12.2022. godine važiće samo elektronske mjesečne karte.

Studenti su u obavezi izvršiti kupovinu/validaciju svojih mjesečnih karata za mjesec decembar po važećem cjenovniku uz priloženu potvrdu o statusu redovnog studenta sa visokoškolske ustanove koju pohađaju. Mjesečne karte za studente su dijelom subvencionirane od strane Kantona Sarajevo i pod tim uslovima se i kupuju.

Đačke mjesečne karte za učenike I i II razreda srednje škole za ovu kategoriju putnika se validiraju na počeku školske godine i validne su tokom trajanja prvog polugodišta. Za ovu kategoriju putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo.

Učenici III i IV razreda srednje škole mogu izvršiti kupovinu/validaciju mjesečnih karata za decembar do 05.12.2022. godine uz potvrdu iz škole o statusu redovnog učenika. Kupovina/validacija mjesečnih karata za ovu kategoriju putnika je dijelom subvencionirana od strane Kantona Sarajevo i vrši se po važećem tarifnom cjenovniku.

Putnici iz kategorije nezaposleni kupovinu/validaciju svojih mjesečnih karata vrše do 05.12.2022. godine u skladu sa važećim tarifnim cjenovnikom. Mjesečne karte za nezaposlene su validne kod oba prevoznika u Kantonu Sarajevo.

Zamjenu, kupovinu i dopunu mjesečnog kupona putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim mjestima:

– Centroprint kiosci (Ilidža, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Baščaršija, Ciglane, Vogošća),
– Autobuska stanica Sarajevo,
– Autobuska stanica Ilijaš.

Povezane objave

Back to top button