Čestitka povodom 5. oktobra – Svjetskog dana učitelja

U povodu Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. oktobra, Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, uputili su čestitku svim prosvjetnim radnicima:

“Poštovane učiteljice i učitelji, profesorice i profesori, nastavnice i nastavnici,
Generacije ilijaške djece u našim školama stekle su svoja prva znanja, radne navike te poznanstva i prijateljstva koja ostaju za cijeli život. Učiteljski poziv oduvijek je bio cijenjen jer bez vašeg zalaganja, entuzijazma i ljubavi uložene u rad u školi, ali i za dobrobit naše djece, ne bismo imali ovako uspješnu lokalnu zajednicu. Iz ilijaških škola izašli su ne samo pojedinci koji su kasnije ostvarili uspješne karijere u različitim područjima djelovanja, već i sve važne inicijative koje su oplemenile kulturni i društveni život naše općine. 
Našim učiteljicama i učiteljima njihovo zvanje nije samo posao već poziv koji žive s punim srcem i velikom odgovornosti te znaju odgovoriti na svaki izazov. 
Povodom Svjetskog dana učitelja upućujemo čestitku svim učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima uz želju da svojim predanim radom i dalje stvaraju obrazovane i sretne generacije ilijaških učenika. Uz želju za puno uspjeha i ličnog zadovoljstva, hvala Vam za svu Vašu ljubav, kreativnost i motivaciju koja je zaslužna za uspjeh djece u školi, ali i u daljnjem životu”.
Predsjedavajuća OV Ilijaš                                                    Općinski načelnik
  Alma Omerović                                                                     Akif Fazlić
Prethodni članakProgram obilježavanja godišnjice pogibije majora Hašima Spahića
Naredni članakZastupnici prihvatili Nacrt zakona o minimalnoj plaći, slijedi javna rasprava od 90 dana