ILIJAŠ

Čestitka povodom Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH

Općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović upućuju građanima općine Ilijaš čestitku povodom Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u kojoj se navodi:

“Povodom 29. februara – Dana Općine Ilijaš, u ime Općinskog organa uprave i Općinskog vijeća upućujemo iskrene čestitke svim građanima Ilijaša, sa željom i nadom da vrijeme koje dolazi bude označeno sveopćim napretkom i ekonomskom stabilnošću.

Vjerujemo da zajedništvom i međusobnim razumijevanjem možemo potaknuti privredni razvoj i poboljšati životni standard kako bi Ilijaš učinili mjestom prepoznatljivom po uspjehu širom Bosne i Hercegovine.

Na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti su se odlučili za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana.

Danas sa ponosom slavimo ovaj važan događaj, jedan od najvažnijih datuma u historiji države Bosne i Hercegovine, prisjećajući se svih naših građana koji su svojim životima branili nezavisnost i slobodu naše države.

U tom duhu, svim građanima općine Ilijaš i Bosne i Hercegovine upućujemo iskrene čestitke povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH i Dana reintegracije općine Ilijaš.”

Povezane objave

Back to top button