ILIJAŠ

Čestitka povodom Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH

Općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović upućuju građanima općine Ilijaš čestitku povodom Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u kojoj se navodi:

“Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. mart, zauzima posebno mjesto u historiji naše domovine. Na taj dan, prije 30 godina, građani Bosne i Hercegovine odredili su sudbinski put svoje domovine i njenu budućnost kao suverene i samostalne države.

Također, 29. februar jedan je od najznačajnijih datuma za općinu Ilijaš. Prije 26 godina dio općine je reintegrisan u sastav Federacije BiH, a prognanim građanima Ilijaša vratila se nada u bolju budućnost.

U tom duhu, svim građanima općine Ilijaš i Bosne i Hercegovine upućujemo iskrene čestitke povodom Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH, uz želje da zajedničkim zalaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom, doprinosimo izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti, te da svakim danom u našim srcima jača ljubav prema nezavisnoj i suverenoj BiH.”

Povezane objave

Back to top button