ILIJAŠVIJESTI

Čestitka povodom Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH

Općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Mešić upućuju građanima i građankama općine Ilijaš čestitku povodom Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u kojoj se navodi:

“1. mart je datum kada je Bosna i Hercegovina, izraženom voljom većine svojih građana i građanki, postala nezavisna i suverena država, a odmah nakon toga i država članica organizacije Ujedinjenih naroda. Vjerujemo da će nesebičan i odgovoran rad svih institucija našeg društva donijeti ostvarenje zajedničkog cilja – da svi građani i građanke u svakom dijelu naše zemlje žive životom dostojnim čovjeka.

Također, 29. februar jedan je od najznačajnijih datuma za općinu Ilijaš. Prije 27 godine dio općine je reintegrisan u sastav Federacije BiH, a prognanim građanima Ilijaša vratila se nada u bolju budućnost. Ponosni smo na sve ono što smo uradili u teškim vremenima, ali i na sve ono što činimo danas kako bismo našu lokalnu zajednicu učinili još prosperitetnijom, uspješnijom i boljim mjestom življenja i rada za sve naše građane i građanke.

Stoga, u ime Općine Ilijaš i u svoje lično ime, svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine želimo sretan Dan Općine Ilijaš i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine”.

Povezane objave

Back to top button