Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Taj dan je prilika da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović upućuju čestitku povodom Svjetskog dana učitelja, u kojoj se navodi:

„Drage učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori vaš  poziv jedan je od najplemenitijih, ali i najodgovornijih poziva kojeg pojedinac u  društvu može obavljati. Pomažete djeci i mladima u stjecanju novih znanja i vještina, u otkrivanju i razvijanju vlastitih potencijala, u stvaranju novih iskustava, te u gradnji kvalitetnih međuljudskih odnosa.

Pred vas se neprestano stavljaju novi izazovi. Od vas se traži da odgajate nove naraštaje za budućnost, da budete strpljivi, pokažete ustrajnost i da uspješno odgovorite na svaki izazov. To nije nimalo lako, ali vi ni u jednom trenutku niste izgubili entuzijazam, na čemu vam najiskrenije zahvaljujemo. 

Općini Ilijaš je ulaganje u obrazovanje prioritet, jer cijenimo kako je ulaganje u obrazovanje najbolje ulaganje u budućnost. Općina je učinila značajne iskorake kako bi poboljšala uslove rada i boravka prosvjetnih radnika i učenika u školama.

Nastavit ćemo i dalje podržavati projekte u obrazovanju, što će, uvjereni smo u to, u sinergiji sa znanjem i entuzijazmom vas učiteljica i učitelja, nastavnica i nastavnika, profesorica i profesora, sigurno biti snažan pokretač razvoja našega društva.

U nadi da će se na obrazovanje prestati gledati kao na trošak, a početi gledati kao na ulaganje za bolju budućnost, čestitamo vam vaš dan!“

Prethodni članakProfesor Muriz Kučinar: Da bi se uspješno obavljao posao učitelja potrebno je pružiti djeci mnogo ljubavi i pažnje
Naredni članakPromocija romana “Posljednji bosanski did” autora Semira Spahića u Varešu