BIHVIJESTI

Cijeli svijet će danas čuti za Mostar zahvaljujući svjetskom događaju

Svjetska cliff diving elita danas će u Mostaru odraditi i posljednju seriju skokova s platforme, a interesovanje medija za ovaj događaj najbolje pokazuje kolika je ovo ustvari reklama za Grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj sceni.

Iza svjetske cliff diving elite već su tri serije skokova, jedna sa Starog mosta te dvije s platforme, koje je tokom protekla dva dana pratilo više desetina regionalnih medija, a kroz platforme Red Bulla vijest o skokovima u Mostaru došla je do skoro svakog dijela svijeta.

Red Bull Cliff Diving događaja u Mostaru je ove godine  slabije posjećeno zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

“Svake godine smo u Mostaru imali veliki broj posjetilaca iz zemalja regije, ali i svijeta. Imamo ih i ove godine, ali zbog vremenskih prilika i koronavirusa to nije u maksimalnom kapacitetu. Ipak, skakači su jučer skakali uprkos kiši koja je otežala skakanje. Prvu seriju su skakali sa Starog mosta zbog tradicije, a jučer su umjesto jedne skakali dvije serije, jer smo imali informacije da vrijeme neće biti povoljno danas za dvije serije skokova”, kazali su iz organizacije događaja.

Dodali su da je više od 40 medijskih kuća iz regije akreditovano za današnji događaj u Mostaru, a da oni kroz svoje platforme plasiraju saopćenja te da kroz objave na društvenim mrežama informacije stižu do višemilionskoj auditorija.

“Ovaj grad živi za skokove, vole skokove i vole skakače. Skakači koji dođu u Mostar iz cijelog svijeta vole Mostar, osjete tu energiju i uvijek se rado vraćaju. Ovo je jedna od najatraktivnijih lokacija za profesionalne skakače Red Bull-a”, zaključili su iz organizacije.

Finalna serija skokova počela je danas u 15 sati kada su muškarci skakali s 27 metara visoke platforme, a žene s 21 metra, što će biti novi sportski spektakl u gradu na Neretvi, šestu sezonu zaredom.

(klix.ba)

Povezane objave

Back to top button