ILIJAŠVIJESTI

CK Ilijaš: “Dragi volonteri, sretan vam vaš dan – Međunarodni dan volontera”

Skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine proglasila je 5. decembar Međunarodnim danom volontera. Ovaj dan je prilika za promoviranje volontiranja, ali i prilika za ohrabriti nadležne institucije da podrže volonterske napore i prepoznaju volonterski doprinos u postizanju ciljeva održivog razvoja na svim nivoima unutar države.

Sejda Ćesan sekretarka Crvenog križa Ilijaš uputila je i čestitku, koju prenosimo u cjelosti:

“Povodom Međunarodnog dana volontera, kojeg je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila 1985.godine, svim volonterima, a posebno volonterima Crvenog križa općine Ilijaš upućujem najiskrenije čestitke. Međunarodni dan volontera predstavlja jedinstvenu priliku za ljude, kao i organizacije koje rade s volonterima, da sarađuju s tijelima vlasti, neprofitnim institucijama, lokalnim zajednicama, znanstvenom zajednicom i privatnim sektorom.
Obilježavanje Međunarodnog dana volontera je prilika da se sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učini vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.
Mladi su kao volonteri najvrjednija snaga našeg društva , energija koja pokreće, stvara sadašnjost i kreira budućnost društva u cjelini. Dragi volonteri, sretan vam vaš dan – Međunarodni dan volontera.”– sekretarka Crvenog križa općine Ilijaš, Sejda Ćesan.

Povezane objave

Back to top button