Akcija dobrovoljnog darivanja krvi, šesta po redu ove godine održana je danas u Sportskoj dvorani KSC Ilijaš. Akcija je realizovana u saradnji Crvenog križa Ilijaš i Federalnog zavoda za transfuziju.  Prijavilo se 58 naših sugrađana, a 55 je dalo krv. Troje nije moglo  darovati krv iz zdravstvenih razloga. Sejda Ćesan, sekretarka Crvenog križa Ilijaš zahvalila se ilijašanima za solidarnost i humanost.

„Ovo nam je šesta akcija u ovoj godini. Naravno dobra je kao i sve do sada. Ovo je četvrta akcija od kada je proglašena pandemija koronavirusa. Izuzetno je bitno da imamo jako dobar odziv građana. Bez obzira što ljudi manje idu u bolnice, ipak krv je neophodna. Firme ne rade akcije jer su ranije iz Zavoda išli u firme, fakultete, škole  i prikupljali doze krvi.  Sada je sve to na Crvenom križu i trudimo se da to dobro organizujemo. Zahvaljujem se našim građanima što su solidarni, jer samo jedna doza krvi može spasiti tri života“, istakla je Ćesan.

 „Među davaocima krvi  imali smo i jednog malog humanistu, koja je svojim dolaskom, prisutnim davaocima a i organizatorima uljepšala ovaj kišni dan“, saopštili su iz CK Ilijaš.

Share.

Comments are closed.