ILIJAŠSPORTVIJESTI

Članovi KK “Rašid Buća” na internacionalnom turniru “31ST KARATE GRAND PRIX CROATIA”

Proteklog vikenda članovi Karate kluba Rašid Buća takmičarsku sezonu za 2023. godinu su otvorili nastupom na internacionalnom karate turniru 31ST KARATE GRAND PRIX CROATIA. Na turniru je nastupilo 17 reprezentacija i oko 120 karate klubova sa preko 1500 takmičara.

“Naš klub ju predstavljalo 8 takmičara (N. Herić, A. Hasanović, A. Pjevo, N. Habibović, S. Jusić, A. Softić) i dva naša takmičara su nastupila za reprezentaciju BiH, Muamer Kadrić (borbe juniori –68.kg.) i Imran Brkić (borbe juiori -61.kg.).

Ovo je jedan od najjačih turnira na ovom prostoru, a i sam odziv reprezentacija na istom to potvrđuje jer je ovo svima bila poslijednja provjera pred Evropsko prvenstvo.

Sa ovog turnira u Ilijaš medalju je donijela naša takmičarka Ajna Softić iz kategorije borbe djevoljčice 13-14.g. +61.kg.

Ajna je osvojila bronzanu medalju 3. mjesto pobjedama nad takmičarkama iz BiH, Slovenije, Izrajela i Grčke dok je jedino izgubila od takmičarke iz Crne Gore koja je bila i prva u ovoj kategoriji”, saopšteno je iz KK “Rašid Buća” Ilijaš.

Povezane objave

Back to top button