SPORT

Članovi KK „Rašid Buća“ nastupili na Internacionalnom turniru „Slavija OPEN“

Članovi Karate kluba “Rašid Buća” – Ilijaš u subotu (28.05.2022.g.) su nastupili na Prvom internacionalnom karate turniru “Slavija OPEN 2022” u Istočnom Sarajevu.

Ovaj turnir je okupio oko 550 takmičara iz 45 karate klubova sa prostora Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

-Ilijaš i naš klub su predstavljali najmlađi takmičari, njih šest koji su nastupali u neslužbenim kategorijama i osvojili su svi medalje, dok je jedino od iskusnijih takmičara Tajra Ahmetović odradila poslijednju provjeru pred Balkansko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 03-05.06.2022, javljaju iz KK „Rašid Buća“.

Rezultati članova KK”Rašid Buća” na turniru “Slavija OPEN“:

SREBRO (2.mjesto):

-Ahmetović Tajra B30 (BORBE – Djevojčice 12 g. -35kg)

-Šečić Hasan C10 (KATE – Dječaci – Oranž pojas (11+ g))

BRONZA (3.mjesto):

– Talović Emrah C03 (KATE – Dječaci – Žuti pojas (9 g))

– Bešlija Esmir C07 (KATE – Dječaci – Oranž pojas (8 g))

– Durić Lejla D02 (KATE – Djevojčice – Žuti pojas (8 g))

UČESNIČKE MEDALJE:

– Amin Ajdin C07 (KATE – Dječaci – Oranž pojas (8 g))

– Halebić Jakub C07 (KATE – Dječaci – Oranž pojas (8 g))

Ekipu na turniru su vodili treneri Raif Buća i Adin Balta,  dok je Azmir Subašić bio delegiran ispred Sudijske komisije FBiH kao sudija.

-Kako smo i rekli ovo je i posljednja provjera za članicu našeg kluba Tajru Ahmetović koja će predstavljati reprezentaciju BiH, Općinu Ilijaš i Karate klub “Rašid Buća” – Ilijaš na 26. Balkanskom prvenstvu za djecu koje se održava u Beogradu. Tajra će u kategoriji borbe djevojčice 12.g. -35.kg. u konkurenciji 16 takmičarki iz devet država braniti balkansko zlato osvojeno prošle godine u Hrvatskoj. Ona svoj nastup ima u petak 03.06.2022. a reprezentacija BiH za Beograd putuje 02.06. i želimo im sretan put i puno uspjeha, navode iz KK „Rašid Buća“.

Povezane objave

Back to top button