ILIJAŠVIJESTI

Članovi KUD-a “Ilijaš” jedini iz BiH učestvuju na Festivalu folklora u Budvi

Članovi i članice Kulturno-umjetničkog društva Ilijaš vrijedno se pripremaju i intenzivno vježbaju za učešće na prestižnom Festivalu  folklora u Budvi. Naime, ilijaški KUD će nastupati od  28.08.-01.09.2021. godine.  Tim povodom u Jutarnjem programu Radio Ilijaš, gostovale su predsjednica KUD-a Alema Sadiković i članica Amina Išerić.

Predsjednica KUD-a Ilijaš Alema Sadiković, govorila je o radu ali i festivalu na kojem će nastupiti. Ističe da je ilijaško Kulturno-umjetničko društvo jedino iz Bosne i Hercegovine koje će nastupiti na festivalu u Budvi.

„Od mjeseca maja sam preuzela funkciju predsjednice i prvi naš nastup je bio na Ilijaškim danima 2021. godine. Prezadovoljni smo učešćem u istom. Nakon toga smo učestvovali na Smotri folklora u Brezi. Naravno, manje smo radili u proteklom periodu  jer nas je sprječavala pandemija koronavirusa. U Budvu odlazimo 28. augusta i to je jedan jako bitan projekat. Unazad tri godine nismo nastupali van granica BiH. Oduševljeni smo pozivom i rado smo ga prihvatila jer su organizatori prepoznali rad našeg kulturno-umjetničkog društva“, kazala je Alema.

Amina Išerić, članica Kulturno-umjetničkog društva Ilijaš kazala je da su se vrijedno pripremali na intenzivnim treninzima.

„U Budvi ćemo se predstaviti sa miksom igara bošnjačkih, srpskih i hrvatskih naroda. Mnogo smo vježbali i pripremali se za ovaj festival, na kojem će učestvovati 14 naših članova“, kazala je Amina.

Općini Ilijaš je Zlatni sponzor KUD-a Ilijaš za učešće na Festivalu folklora u Budvi. Pored toga, svoju podršku su dali i mnogobrojni prijatelji ovog udruženja.

„Zaista smo zahvalni svim sponzorima koji su nam pomogli. Mi smo jedino kulturno-umjetničko društvo iz Bosne i Hercegovine koje će učestvovati na ovom festivalu, a to ne bismo mogli bez naših prijatelja kojima smo zahvalni a to su: King Burger, Butik Merry, Zambak, Hodžex, Edeka, Antalija, Mesnica Memić, Mahir Dević, Manelux, Autoservis Avdić, Frutis, Bau elementi, Zaja.fon, Optika Begić, Lišćevica, Prestige Business Service d.o.o. , Kamenoklesarska radnja Kamen, Dalila Behlulović“, kazala je Alema.

Članovima Kulturno-umjetničkog društva Ilijaš želimo sretan put i vjerujemo da će na najljepši način predstaviti kako općinu Ilijaš tako i Bosnu i Hercegovinu.

Povezane objave

Back to top button