ILIJAŠVIJESTI

Članovi PD “Bijambare” organizovali planinarski pohod „Stazama branilaca“ Salkanov han i Popovići

Udruženje Planinarsko društvo Bijambare i ove godine dalo je svoj značajan doprinos i obogatilo sadržaj  Manifestacije “Ilijaški dani” organizacijom planinarskog pohoda “Stazama branilaca Ilijaša”. Grupa ljubitelja planinarstva okupila se ove srijede ispred centralne pozornice na platou KSC Ilijaš  odakle će krenuti stazama branilaca Ilijaša, Mrakova i Salkanovog hana i Popovića.

Planinarsko društvo je, kao i prošle godine, upriličilo jedan planinarski pohod. Ove godine pohd je u Salkanovom hanu i Popovićima, gdje ćemo obići linije odbrane, posjetiti spomen obilježja šehidima i poginulim borcima o ovim selima. Očekujemo da nam se putem priključe stanovnici i pridruže pohodu, kazao je predsjednik PD Bijambare Mirsad Kustura.

Nakon pohoda planiran je ručak, ugodno druženje i povratak u Ilijaš.

U PD Bijambare izuzetno su zadovoljni jer su rebalansom budžeta Općine Ilijaš dobili sredstva u iznosu od 40 hiljada KM za dovršetak radova na Planinarskom domu Krivajevići, koji bi do ove jeseni trebao biti na raspolaganju za planinare, izviđače, ljubitelje prirode za organiziranje edukacija i druženja.

 

Povezane objave

Back to top button