Članovi Udruženja “Budi mi drug” izrađuju i prodaju novogodišnje čestitke

Članovi Udruženja “Budi mi drug” iz Ilijaša su i ove godine pripremili niz aktivnosti kojima će obilježiti kraj ove i početak  nove godine. Jedna od tih aktivnosti je izrada i prodaja novogodišnjih čestitki.

Meliha Mešetović predsjednica Udruženja “Budi mi drug” djece sa poteškoćama u razvoju je istakla da je najbolji način da se poboljša život djece sa posebnim potrebama njihovo uključivanje u društveni život.

-Udruženje broji od 50 do 60 članova. To su djeca različitih uzrasta i različitih tjelesnih oštećenja. Kao i svake godine i ove smo pripremali novogodišnje čestitke, koje su pravili naši članovi udruženja.  Oni ih sami rade, ali ako je potrebno na kraju im malo pomognemo oko dorade. Vršimo prodaju čestitki koje koštaju  jednu KM, a mogu se nabaviti svakim danom u prostorijama udruženja. Imamo saradnju sa Općinom Ilijaš, Poštom Ilijaš, zatim sa Dom zdravlja Ilijaš, kao i osnovnim školama i srednjom školom u Ilijašu oni svake godine otkupe čestitke. Što se tiče aktivnosti ova godina je bila jako uspješna, bilo je dobrih projekata na kojima smo učestvovali i ostvarili  dobre rezultate. Osvajali smo zlatne medalje, ali i srebrene. Jako smo zadovoljni sa postignutim rezultatima. Ovom prilikom želim da čestitam Novu godinu našim građanima i svima koji podržavaju naš rad ovog udruženja, kazala je Mešetović. 

Udruženje okuplja članove različitih uzrasta i oboljenja kao što su paraplegičari, cerebralna paraliza, Downov sindrom, elementi autizma te teška i laka mentalna retardacija.

Prethodni članakUčenici drugih razreda OŠ “Hašim Spahić” posjetili Općinu Ilijaš
Naredni članakBožićni koncert u Ilijašu petu godinu za redom oduševio posjetitelje