ILIJAŠVIJESTI

Članovi Udruženja “Budi mi drug” izrađuju i prodaju novogodišnje čestitke

Najbolji način da se poboljša život djece sa posebnim potrebama je njihovo uključivanje u društveni život.

I ove godine su članovi Udruženja “Budi mi drug” iz Ilijaša pripremili niz aktivnosti kojima će obilježiti kraj ove i početak  nove godine.

Jedna od tih aktivnosti je izrada i prodaja novogodišnjih čestitki, tim povodom  gosti jutranjeg  programa Radio Ilijaša su bili: predsjednica udruženja Meliha Mešetović, volonterka-Amra Kahriman, a posebno zadovoljstvo bilo nam je ugostiti i članove  Faruka, Melihu, Enesa i Haruna.

Kao i svake godine i ove smo pripremili novogodišnje čestitke od čije prodaje smo planirali našu djecu odvesti u  Ajdinoviće na nekoliko dana. Do sada prodaja ide veoma dobro, podržale su nas osnovne škole „Hašim Spahić „i „Stari Ilijaš“ kao i SŠC „Nedžad Ibrišimović“. Čestitke koštaju jednu KM, a mogu se nabaviti svakim danom u prostorijama udruženja. Mnogo je aktivnosti realizovano u protekloj godini a  nadamo se da će i naredna biti jednako uspješna –kazala je Meliha Mešetović.

Udruženje „Budi mi drug“ Ilijaš za pomoć  roditeljima djece sa umanjenim sposobnostima okuplja članove različitih uzrasta i oboljenja kao što su paraplegija, cerebralna paraliza, Downov sindrom, elementi autizma, te teška i laka mentalna retardacija.

Povezane objave

Back to top button