ILIJAŠSPORT

Coerver® Coaching u Ilijašu

Coerver® Coaching BiH otvara još jednu Performance Akademiju, ovoga puta u Ilijašu pored Sarajeva. 

Coerver® Coaching Performance Akademije namijenjene su igračima od 7 do 13 godina starosti koji već treniraju u klubovima, a žele poboljšati svoju izvedbu dodatno trenirajući po jedinstvenoj Coerver® metodi. U našim Akademijama igrače učimo svim temeljnim individualnim vještinama:

  • Ball Mastery
  • Prvi dodir
  • 1v1
  • Dodavanje/šutiranje

Treninzi su koncipirani tako da krećemo od jednostavnijih tehničkih elemenata i postepeno igrače stavljamo u situacije u kojima ih mogu koristiti. Želimo razvijati igrače koji efektivno surađuju sa suigračima, ali imaju i 1v1 vještine. Na treninzima radimo u grupama od 8 do 12 igrača što omogućuje posvećenost svakome pojedincu, ali i aktivnu igru kroz 1v1, 2v2, 3v3, 4v4 situacije.

ŠF TEMPO ILIJAŠ & COERVER® COACHING

Naš partner u ovom projektu je dobro poznata ŠF Tempo IlijašKenan Buza, voditelj škole i direktor Performance Akademije Ilijaš iznio nam je svoje mišljenje o nogometu BiH i kako Coerver® Coaching može pomoći.

“Fudbal je broj 1 sport u BiH. Fudbal ima više klubova i takmičara nego klubova i sportista drugih sportskih disciplina zajedno. Kao takav je i najpopularniji. Ono što je činjenica, jeste da je BiH krcata talentima. Postavlja se pitanje kako onda BiH reprezentacija i BiH klubovi nisu uspješni na velikoj fudbalskoj sceni. Razloga je mnogo, a ja ću se referisati na dva najvažnija.

Prvi razlog je fudbalska infrastruktura. Mi u BiH imamo poražavajući broj fubdalskih infrastrukturnih objekata. Oskudni smo sa terenima prirodnom travom, terenima sa vještačkom travom, sportskim dvoranama približnih dimenzija za kvalitetan fudbalski trening. Drugi razlog jeste loš rad sa samom djecom. Naravno, prvi razlog djelomično utječe i na ovaj, međutim, s djecom rade treneri koji nisu dovoljno ili nikako edukovani i spremni za taj posao. U posljednje vrijeme egzodus mladih iz naše zemlje pogodio je i ovu oblast, te većina sportskih/fudbalskih klubova ima problem da uposli bilo kakvog trenera, a kamoli kvalitetnog. Naši treneri su premalo željni znanja, učenja i usavršavanja. Nisu zainteresovani za proširivanje svojih trenerskih vidika putem određenih seminara, simpozija, konferencija bilO uživo ili online. Glavna riznica za popunjavanje sadržaja treninga im je You Tube. To nikako ne može voditi dobrome. Ne može se pratiti kako trenira recimo Ajax U- 15 i to kopirati na trening sa svojom djecom U-8. Ne može naravno ni sa U-15, iz prostog razloga jer je taj trening strukturiran po potrebama upravo tih dječaka, koje su naravno puno drugačije od potreba tvojih fudbalera, itd.

Nadam se da će se u budućnosti obratiti malo veća pozornost na izgradnju sportske infrastrukture te će se na taj način poboljšati uslovi za treniranje naših mladih. Također, nadam se buđenju mladih trenera, većoj želji za znanjem, sposobnostima i vještinama. Samo tako ćemo postati nacija koja svoju talentovanu djecu izvodi na pravi sportski put, a to je velika evropska fudbalska scena.”

ZAŠTO COERVER COACHING

“Coerver metoda u nogometnom treningu zasigurno pomaže nogometašima da efikasno i efektivno razviju svoje nogometne vještine i sposobnosti. Coerver metoda je nešto što će sigurno unaprijediti svakog nogometaša koji je bude pohađao, jer postoji veliki broj uspješnih klubova, trenera i igrača koji svjedoče tome. Ona je jedinstvena i po tome što je primjenjiva sa svim uzrastima i trenutnim nivoom fudbalskih vještina i sposobnosti.  Specifičnost za ovu metodu jeste i ta što je ona primjenjiva u ekipnom treningu, kao i individualnom. Coerver Akademija koja će uskoro startati s radom bit će otvorena za igrače od 7 do 13 godina koji će imati priliku dodatno trenirati pored redovnih trenažnih aktivnosti u svojim klubovima. Upravo taj dodatni rad pravi razliku dobrih i odličnih fudbalera. Akademija ima fokus na individualnom unapređenju fudbalskih vještina svakog  polaznika. Treninzi u Coerver Akademiji bit će vremenski prilagođeni aktivnostima polaznika u svojim matičnim klubovima, te kao takvi neće ometati u redovnim treninzima, a omogućit će dodatni rad po dokazanoj metodi.”

DIREKTOR PERFORMANCE AKADEMIJE ILIJAŠ

Kenan Buza magistar je sporta i tjelesnog odgoja. Posjeduje trenersku UEFA A licencu. Završio je Coerver Coaching Youth diploma 2 u Zagrebu 2018. godine. Licencirani je ONCE video analitičar. Osnivač je Škole fudbala Tempo Ilijaš koja je jedna od najmasovnijih škola u BiH, sa preko 150 članova. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio je kao trener u FK Sarajevo sa uzrastima od  U-7 do U-11, u NK Ilijaš sa uzrastima od U-12 do U-19, te je vodio i seniorsku ekipu. U NK Ilijaš je bio koordinator omladinskog pogona dvije godine. Trenutno radi i kao voditelj sportskih aktivnosti djece i omladine Grada Visoko, a sa spomenutim ekipama je ostvario izuzetno zapažene rezultate i osvojio veliki broj turnira. Dobitnih je posebnog priznanja za razvoj sporta Općine Ilijaš 2017., 2018., 2019. godine, te proglašen najboljim sportskih trenerom za 2016. i 2021. godinu. Trenersko usavršavanje radio je u GNK Dinamo Zagreb i SK Slavia Prag.

PRIJAVE I INFORMACIJE

Za više informacija nazovite nas na broj telefona +38761493494 ili pošaljite mail na coervercoachingbih@gmail.com.

Izvor: https://www.coervercroatia.com/coerver-coaching-u-ilijasu/?fbclid=IwAR0URxB2hgOZ2ATN0Yp_B2bWlGEtCFzMH2gKfYDv-lz9VmTpOxyAMO0b-XU

 

Povezane objave

Back to top button