Crveni križ Ilijaš : Uspješna prva ovogodišnja akcija darivanja krvi

Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi organizirana je tradicionalno povodom obilježavanja Dana Općine Ilijaš,a sudeći prema velikoj gužvi na samom početku u prostorijama Crvenog križa Ilijaš,  bit će jedna od najuspješnijih do sada.

– Ovo je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi, prijavljeno je već 35 darivatelja, a njih 17 već je dalo krv. Ukoliko do 15 sati svi prijavljeni ne uspiju dati krv, akcija će biti organizirana ponovo za 15 dana. Za darivatelje su obezbjeđeni poklon paketi i topli obrok, a u tome nam je pomogla Općina Ilijaš i Zavod za transfuziju Sarajevo, kazala je Sejda Ćesan, sekretar CK Ilijaš.

Učenik Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Kenan Musić  daruje krv drugi put i kaže da će nastaviti  tradiciju ovog plemenitog djela.

-Moj povod za darivanje krvi je sama činjenica da jedna doza može spasiti tri života i to je svakom dobar motiv. Poručujem svima da daruju krv, to je dobro i za njihovo zdravlje, a spašava živote sa sloganom “dođite do 3”, kazao je Kenan za Radio Ilijaš.

Dobrovoljno davalaštvo krvi je tradicionalna aktivnost po kojoj je Crveni križ decenijama posebno prepoznatljiv. Odazovite se na našu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi i pozovite i druge da slijede Vaš primjer. – Darujte krv- spasite život jer darovanje krvi je privilegija zdravih ljudi, poručuju iz Crvenog križa Ilijaš.

 

Akcija se održala u terminu od 09:00 do 15:20 sati na kojoj je uzelo učešća 106 naših sugrađana.
Krv je darovalo 78 davalaca a 28 nije moglo iz zdravstvenih razloga.
Prethodni članakSretan Dan nezavisnosti BiH
Naredni članakKnjiga sedmice: “Tu, gdje rodih se”- zbirka radova ilijaških učenika