Dan državnosti BiH prigodnim svečanostima obilježili đaci ilijaških škola

Najmlađi su i ove godine u Ilijašu  dali poseban čar i poslali poruke ljubavi prema domovini Bosni i Hercegovini povodom Dana državnosti BiH, uz podršku i vodstvo direktora škola i vrijednih nastavnika i osoblja.

-Danas smo obilježili Dan državnosti i u našoj školi, gdje smo pjevali, recitovali, plesali i slavili. Priredbi je prisustvovao veliki broj roditelja i učenika koji nisu krili oduševljenje, poručuju iz Osnovne škole “Srednje”.

Slično je bilo i u ostalim školama.

Učenici osnovne škole “Hašim Spahić” upriličili su defile gradom i bogat kulturno-zabavni program posvećen Domovini na Trgu “Alija Izetbegović” u Ilijašu.

Đaci Osnovne škole “Podlugovi” bili su dio programa obilježavanja praznika koji je povodom Dana državnosti u kino sali KSC Ilijaš organizirao UABNOR Ilijaš.

Tradicionalna priredba uz sve najljepše tačke i talentovane članove sekcija održana je i ove godine u najmlađoj ilijaškoj Osnovnoj školi “Stari Ilijaš”.

U Perzijsko-bosanskom koledžu i OŠ „Đulistan“ održano je tradicionalno takmičenje „Znanjem gradi BiH“, već 19. put podsjećajući da nam je znanje i obrazovanje jedino i najbolje oružje za osiguranje bolje budućnosti državi i nekim novim klincima.

Podsjetimo, u srijedu 23. 11.  su poruke ljubavi i odanosti BiH na priredbama uputili i mališani iz vrtića „Ilijaš“, kao i iz predškolske ustanove „Behar“.

Prethodni članakObilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji UABNOR Ilijaš
Naredni članakOdržana promocija knjige “Prvi korpus u odbrani Sarajeva 1992-1995” autora Nedžada Ajnadžića