ILIJAŠVIJESTI

Dan otvorenih vrata u SŠC“Nedžad Ibrišimović“ povodom Dana škole

Sa Danom otvorenih vrata za osnovne škole počelo je obilježavanje Dana škole SŠC “Nedžad Ibrišimović“. Učenici će imati priliku obići učionice i kabinete, upoznati se sa načinom i sadržajem rada na redovnoj nastavi, rezultatima rada učenika i profesora na sekcijama i vannastavnim aktivnostima.

„Naši radnici i učenici će provesti osnovce kroz našu školu i pokazat će im šta mi ovdje radimo, upoznat će ih sa nekim najvažnim našim dostugnućima i imat će priliku da vide šta ih to zapravo očekuje kada se upišu u našu školu, vjerujem da će velika većina osnovaca nakon završene osnove škole odabrati SŠC“Nedžad Ibrišimović“ kao mjesto gdje će nastaviti svoje srednjoškolsko školovanje“ kazao je  Amir Džafo, direktor škole.

U 14:00 sati bit će Svečana priredba povodom Dana škole, a od 19:00 na Trgu Alija Izetbegović održat će se koncert.

„ Ove godine imamo dva rock benda, naše najmlađe učenike iz vrtića koji će otvoriti koncert kao i prošle godine, imamo i naše talentovane učenike koji će izvesti nekoliko muzičkih numera. Radi se o popularnoj muzici koja je ugodna za slušanje. Ovom prilikom pozivam sve građane Ilijaša da nam se večeras pridruže na gradskom trgu da bismo obilježili ne samo Dan škole, već i Dan Evrope i Dan pobjede na fašizmom na najbolji način zajedno uz pjesmu“ poručio je direktor Džafo.

Povezane objave

Back to top button