Danas počinje 5. Dječiji sajam

U sarajevskoj Skenderiji danas  počinje 5. Dječiji sajam, koji će trajati do nedjelje (16. do 18. novembar). Sajam će biti otvoren svečanom ceremonijom u 13:00 sati, koju će uz organizatore i pokrovitelje predvoditi  Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva i kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić. Nakon zvaničnog otvaranja sve je spremno za trodnevnu zabavu i nezaboravno druženje u dvorani Mirza Delibašić.

S obzirom na to da Dječiji sajam proslavlja 5. rođendan za sve posjetitelje priprema mnoštvo poklona i iznenađenja, a organizatori najavljuju najveću i najbolju zabavu do sada.

Tako će ove godine Sajam po prvi put, a u saradnji sa Sunnylandom, omogućiti posjetiteljima besplatno klizanje na modernoj ledenoj plohi, što će ujedno biti i zvanično otvaranje sezone klizanja u Sarajevu. Mališane svakodnevo u terminu od 11 do 15h očekuje druženje sa maskotama Mickey, Minnie, zatim sa omiljenim likovima Annom i Elsom, te popularnim Patrolnim šapama. Za sve one koji nemaju klizaljke nema bojazni, jer je za zainteresovane obezbijeđeno i iznajmljivanje po simboličnoj cijeni.

Uz nastupe mališana na centralnoj bini, njih čak 1300 ove godine, koje ponovno predvodi  JU “Djeca Sarajeva”, ali kojima se pridružuju i brojni drugi poput poznate Basics škole muzike, Princess krofni, ali i djeca iz drugih gradova, zatim atraktivnu sportsku arenu sa takmičenjima djece u različitim sportskim disciplinama, brojne edukativne radionice i kreativne igraonice, Dječiji sajam ove godine poklanja više nego ikada!

Prethodni članakKnjiga sedmice: “Hadžibeg” autora Kemala Čopre
Naredni članakOsnovna škola “Hašim Spahić” predstavlja Ilijaš na kantonalnom takmičenju