ILIJAŠVIJESTI

Dekan Fakulteta za upravu UNSA u posjeti Općini Ilijaš

Pomoćnik načelnika u službi za opću upravu, boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu Nijaz Spahić, šefica odsjeka za opću upravu Muvedeta Fazlić, šef službe za zajedničke poslove Senad Čustović i IT administrator Mirza Dinar ugostili su u Općini Ilijaš dekana Fakulteta za upravu Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Emira Tahirovića.

Povod sastanka bio je razmjena iskustava i mogućnost unapređenja saradnje između Fakulteta za upravu i Općine Ilijaš. Dekan je iskoristio priliku da prezentuje novi dvogodišnji stručni studijski program “Informacione tehnologije u upravi”.

Šefica odsjeka za opću upravu Općine Ilijaš je naglasila kako je Općina otvorena za saradnju i kako je upravna reforma moguća samo sa dobrim obrazovnim osobljem te se zato kao jedna od pretpostavki uspješnih upravnih reformi ističu promjene u tipu upravnog obrazovanja.

Na Fakultetu za upravu pored četverogodišnjeg dodiplomskog programa “Uprava” postoje i master programi “Poslovna uprava”, “Javne nabavke u upravi” i “Upravljanje projektima Evropske unije”.

Povezane objave

Back to top button