Delegacija iz općine Ilijaš u posjeti sajmu IHM u Minhenu

Kroz implementaciju projekta “Izgradnja javne rasvjete Industrijska zona Luka uz jačanje upravljačkih i institucionalno – upravljačkih kapaciteta zone”, koji je  sufinansiran  grant sredstvima Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta delegacija iz općine Ilijaš je u periodu od 07.03.2018, do 10.03.2018. godine bila u posjeti Međunarodnom sajmu zanatstva i male privrede – (IHM sajam) koji se održava u Minhenu.

IHM sajam je  mjesto  prezentacije  iz  svih  oblasti  zanatstva,  najnovijih  tehnoloških  dostignuća preduzetništva i prateće industrije. Na ovom sajmu učesnici imaju  priliku da prisustvuju mnoštvu prezentacija koje pokazuju dostignuća u oblasti obrtništva i male privrede. Ispred Općine Ilijaš sajmu su prisustvovali: Akif Fazlić, općinski načelnik; Merima Osmanović, Pomoćnica općinskog načelnika, Mirza Marukić, Šef odsjeka za privredu i lokalni razvoj i Nedžad Masnopita, Šef odsjeka za budžet i trezor. Kao predstavnik privrednika sa teritorije općine Ilijaš sajmu je prisustvovao Kadrija Muratović, direktor privrednog društva Sacom d.o.o., Ilijaš, koje posluje unutar Industrijske zone Luka, Ilijaš.

Prethodni članakZlato za Eminu Brkić i mnoge sjajne medalje za KK “Rašid Buća” na Otvorenom prvenstvu Ilidža
Naredni članakBiznis centar: edukacija na temu „Rad sa investitorima i uspostavljanje i upravljanje industrijskim poslovnim zonama“