BIH

Dobra vijest za poljoprivrednike u BiH

Korporacija “AS Holding” zajedno s kompanijama koje djeluju u njenom sastavu, spremna je otkupiti sve poljoprivredne sirovine u našoj zemlji i preuzeti primarnu proizvodnju i distribuciju svih poljoprivrednih proizvoda od pšenice, voća i povrća.

Zaključak je ovo danas održanog sastanka predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedinom Šatorovićem i dr. Mehmeda Avdagića, predsjednika Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH sa direktorom “Sprind” d.d. Sarajevo g-dinom Samirom Glušcem i predsjednicom Kriznog štaba AS Holdinga Amelom Semić.

Ono što ohrabruje je obećanje predstavnika korporacije da će u narednom periodu zapošljavati radnike, jer očekuju povećan obim proizvodnje tokom mjeseca Ramazana, rečeno je iz Saveza samostalnih sindikata BiH.

Učesnici sastanka su se složili da kantonalni i federalni nivoi vlasti trebaju dati podršku domaćoj proizvodnji i time sačuvati ne samo radna mjesta, već i domaću ekonomiju u cjelosti.

AS Holding u ovom trenutku već ima potpuno zatvoren krug od prerade, proizvodnje do distribucije svih prehrambenih proizvoda od pšenice, voća i povrća i spreman je podržati sve poljoprovrednike u našoj zemlji. Sastanku su prisustvovali i Maja Radić, potpredsjednica SSSBiH i Mujo Čavčić, predsjednik Sindikalne podružnice “Sprind” d.d.

Izvor.bhrt.ba

Povezane objave

Back to top button