Dobročinstvo na djelu – Autoškola „Sport“ poklonila besplatno polaganje vozačkog ispita učeniku Muhamedu Kadriću

Darivanje i velikodušnost ljudi koji su u mogućnosti pomagati ili poklanjati drugim ljudima, donose optimizam u međuljudskim odnosima.  Oni koji vole da poklanjaju drugima obično su zadovoljni svojim poslom i podstiču verovanje u veće dobro. Naime, dokaz tome je izuzetno lijepa gesta vlasnika autoškole „Sport“ Benijamina Hukića, koji je uručio vrlo vrijedan  poklon bon, besplatno polaganje vozačkog ispita, Muhamedu Kadriću iz Podlugova.

„ Mišljenja sam da svaki pojedinac pa i kolektiv, koji je u mogućnosti treba da doprinosi društvenoj zajednici. Autoškola „Sport“ počela je sa radom prije nekoliko mjeseci i hvala Bogu, prezadovoljan sam poslom. Poklon koji sam odlučio pokloniti, smatram obavezom s moralne a i društvene strane. Vozačka dozvola u današnje vrijeme nije luksuz nego potreba. Svjestan vremena u kojem živimo, trudim se da olakšam svima onima koji trebaju da polažu vozački ispit. Vjerujem da će Muhamedu ovaj poklon mnogo značiti i da će biti odgovoran vozač”, kazao je instruktor Hukić.

Imam džemata Podlugovi Asmir ef. Salihović, predložio je Kadrića  za ovaj vrijedni poklon i kako kaže o  instruktoru  Benijaminu  Hukiću, kao džematlija i mlad čovjek  krenuo je u jedan životni izazov odnosno svoj posao, na vrlo čestit način.

„ Ja sam zaista uvjeren kao imam i vjernik da za ovakvu čestitost slijedi samo još veća čestitost. Ustvari, to je slovo Kur'ana, za svako dobro koje uradite Allah dž.š. daje veće dobro. Ja molim Boga da našem Benijaminu i njegovoj autoškoli „Sport“ podari puno uspjeha, da mu ovaj posao bude pun nafake i berićeta. Da Allah dž.š. čuva i njega i one koji se kod njega budu spremali za polaganje vozačkog ispita od nesreće, iskušenja, musibeta itd. Sama činjenica da tako jedna lijepa gesta kreće iz džamije govori puno i o Benijaminu. Izbor kandidata kojem on poklanja besplatan vozački ispit, Muhamed Kadrić je jedan od naših mujezina, nekada je bio i učenik ovog mekteba, danas učenik Gazi Husrev- begove medrese u Sarajevu, koji svojom čestitošću, odgovornošću, pristojnošću plijeni ovdje u džematu i kao takav je prepoznatljiv. Imamo jako dobrih momaka i djevojaka u džematu, ali vjerujem da je Muhamed to zaslužio u punom kapacitetu“, kazao je ef. Salihović.

Muhamed Kadrić, učenik je trećeg razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu. Neizmjerno je iznenađen poklonom za koji kaže da će mu pomoći u svakodnevnom životu.

„ Prije svega želi bih se zahvaliti Benijaminu Hukiću i ef. Salihoviću. na divnim riječima o meni. Zaista sam iznenađen odlukom da su baš mene izabrali da nagrade. Želio sam polagati svakako, ali ne u skorije vrijeme, jer sam imao drugih prioriteta koji zahtjevaju troškove. Namjeravam se i dalje školovati. Ovaj poklon će mi itekako značiti i pomoći će mi u svakodnevnom životu. Poručio bih svim mladim ljudima da se treba boriti kako bismo bili korisni članovi kako zajednice tako i džemata. Kao što se vidi iz mog slučaja, to se prije ili kasnije uvijek isplati dobrim, Allah dž.š. uvijek daje nagradu“, kazao je Kadrić.

Čineći dobra djela, svaki pojedinac  dobija na ugledu, poštovanju i zauzima visoko mjesto u društvu što pričinjava zadovoljstvo svakome čovjeku.  Velikodušnost je nužan sastojak zdravog društva. Čestitamo Benijaminu Hukiću vlasniku autoškole „Sport“ na lijepoj gesti a Muahamedu Kadriću želimo mnogo sreće i uspjeha na polaganju vozačkog ispita.

 

Prethodni članakObraćanje načelnika Akifa Fazlića na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Ilijaš
Naredni članakPoklon koncertom u penziju ispraćena profesorica Bahrija Šabanović, jedna od prvih muzičkih urednika Radio Ilijaša