Povodom „Dječije nedjelje“ JU KSC i Radio Ilijaš organizovali su likovni konkurs za djecu “Jesen u Ilijašu”. Svoje radove djeca su mogla slati do utorka (05.10.2021.), a na našu adresu je pristiglo 19 radova sa područja općine Ilijaš, te  je  jučer komisija odabrala najbolje radove.

Emelina Mulić s roditeljima

Tim povodom, danas u prostorijama JU Kulturno- sportskog centra dodijeljene su nagrade pobjednicima. Prvo mjesto osvojila je Emelina Mulić OŠ „Podlugovi“ (70 KM), a nagradu pobjednici uručio je  predstavnik našeg generalnog sponozra „Niskogradnja Durmić“ Haris Durmić, drugo mjesto pripalo je Ajlanu Gradaščeviću vrtić „Ilijaš“ (50 KM), treće mjesto osvojila je Lejla Durić učenica prvog razreda OŠ„Stari Ilijaš“(30 KM). Tu su i dvije utješne nagrade besplatno učlanjenje u biblioteku, a osvojili su je Imran Šehić i Emin Jusić. Svim mališanima čestitamo na  osvojenim nagradama i uloženom trudu.

Emelina Mulić zahvalila se Radio Ilijašu, te se nada da će biti još ovakvih projekata da može crtati, ali i družiti se sa svojim vršnjacima.

Amela Durić majka Lejle također je govorila za Radio Ilijaš:

Lejla Durić s majkom

„Zahvaljuljem se Radio Ilijašu i ovom projektu, i što ste organizovali ovaj konkurs za djecu. Moja kćerka je osvojila treće mjesto, voli da crta i  bilo bi dobro da ima ovakvih projekata više da se djeca zabave i motiviraju“ rekla je Durić.

Hvala svim mališanima koji su učestvovali na likovnom konkursu.

 

 

Share.

Comments are closed.