Dodijeljeni Ugovori o finansiranju za 14 sportskih udruženja sa područja općine Ilijaš u iznosu od 162.000 KM

U velikoj sali Općine Ilijaš upriličeno je potpisivanje i dodjela Ugovora o finansiranju i sufinansiranju 14 udruženja iz oblasti sporta sa područja općine Ilijaš. Sredstva u iznosu od 162.000 KM osigurana su iz budžeta Općine Ilijaš za 2022. godinu.

Odlukom o godišnjoj raspodjeli sredstva su raspoređena u ukupnoj vrijednosti od 162.000 KM, s tim da je 14.000 KM ostavljeno u rezervi kojom raspolaže općinski načelnik za nagrade, podršku reprezentativcima, organizaciju međunarodnih turnira, odlaske na međunarodne turnire, priznanja ili jednokratne pomoći za provođenje aktivnosti od intresesa za općinu Ilijaš. Pored ovih sredstava još 20.000 KM je planirano za održavanje Gradskog stadiona u Ilijašu, gdje se trenutno izvode radovi na sanaciji travnatog terena.

Dodijeli su prisustvovali predstavnici sportskih udruženja, općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić i stručna saradnica za zdravstvo, sport i kulturu u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Salkuna Salihović.

Općinski načelnik Akif Fazlić je čestitao udruženjima na rezultatima koje su ostvarili u protekloj godini i naglasio da Općina Ilijaš izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta i sportske infrasturkture, te da su sportisti jedni od najboljih ambasadora naše općine.

Pomoćnica načelnika Sanja Zagorac – Jozić je izrazila zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Ugovora, te čestitala sportskim udruženjima na značajnim rezultatima.

 

Predstavnici sportskih udruženja izrazili su zahvalnost na dodjeljenim finansijskim sredstvima, kao i na pružanju podrške u radu svih sportskih klubova.

“Zahvalio bih se općinskom načeniku, ali i cijeloj Općini na podršci koju kontinuriano izdvajaju za sport. Ova podrška nam mnogo znači sa aspekta razvoja i samog funkcionisanja kluba, a to ujedno znači i nesmetano funkcionisanje cijelog sporta na području općine Ilijaš. Kada je u pitanju operativni rad, ova sredstva će nam svakako pomoći”, poručio Damir Beširević iz NK Ilijaš.

 

“Ova sredstva su inicijalna da se obezbijede dvorana, plaćaju utakmice i troškovi kojim se obezbjeđuje aktivnost naših igrača, prvenstveno radi sklanjanja s ulice. Posebno se zahvaljujem općinskom načelniku, kao i pomoćnici u Službi za društvene djelatnosti gospođi Sanji Zagorac – Jozić. Nadam se da ćemo opravdati ovu podršku. Svim sportskim klubovima želim puno sreće u budućem radu, a naročito KK Mladost“, kazao je Ibrahim Jašarević iz KK Mladost.

U 2022. godini iz budžeta Općine Ilijaš će se finansirati sljedeća sportska udruženja: NK “Ilijaš” sa 40.000 KM, Odbojkaški klub “Ilijaš” 30.000 KM, NK “Jedinstvo” Ljubinići sa 12.000 KM za trenažni i takmičarski ciklus i dodatnih 6.000 KM sa budžetske stavke za održavanje sportskog objekta, STK “Hašim Spahić” 15.500 KM, Karate klub “Rašid Buća 12.500 KM, KK “Mladost” Ilijaš 9.000 KM, Atletski klub “Ilijaš” 7.000 KM, “Škola fudbala Tempo Ilijaš” 7.000 KM, Sportska akademija Ilijaš 7.000 KM, Taekwando klub “Ilijaš” 6.000 KM, Centar borilačkih vještina “Bunkai” Ilijaš 5.000 KM, Planinarsko društvo “Bijambare” Ilijaš 2.000 KM, Auto-moto klub “Ilijaš” 1.500 KM i za “Bistro” Ilijaš 1.500 KM.

Prethodni članakKS – Isplata naknada po osnovu zaštite porodice sa djecom
Naredni članakNadali smo se ovim rezultatima: Harisa i Hamza nakon što su postali državni prvaci u stonom tenisu