Donacija UNESCO-a: Za bolju realizaciju online nastave u KS 72 tableta

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) u BiH odazvala se pozivu Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i donirala 72 tableta za učenike u KS-u, s ciljem poboljšanja realizacije online nastave i smanjenja broja učenika koji nemaju pristup internetu.

– Zahvaljujemo se na doniranim sredstvima i to će uveliko pomoći učenicima da svi imaju jednak pristup obrazovanju. Ministarstvo ima namjeru da u saradnji s Vijećem roditelja izvrši utvrđivanje prioritetnih slučajeva, odnosno škola kojima će se ova sredstva dodijeliti – rekao je ministar za obrazovanje nauku i mlade KS Anis Krivić.

Šef kancelarije UNESCO-a u BiH Siniša Šešum istakao je zadovoljstvo da su se mogli odazvati pozivu Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS, jer su na ovaj način barem malo uspjeli da pomoći jačanju procesa online obrazovanja u KS, ali i cijeloj BiH.

– Bitno nam je da ne dođe do prekida obrazovnog procesa i da djeca kontinuirano nastave s ovim procesom. Jedan od najvažnijih dijelova našeg mandata je obrazovanje, te želimo da pomognemo rješenju vrlo važnih zadataka kao što je online obrazovanje – rekao je Šešum.

Prethodni članakJU Dom zdravlja KS: Kulić najavio usavršavanje rada na zadovoljstvo osiguranika
Naredni članakIsović: Broj zaposlenih u FBiH smanjio se za 15 331