Druga liga FBiH – Centar: NK Čelik jesenji prvak

U subotu su odigrane dvije utakmice 15. kola Druge lige FBiH – grupa Centar, a jesenji dio prvenstva će biti kompletiran u nedjelju kada budu odigrane preostale utakmice ovog kola.

U Vogošći je FK Unis ugostio NK Čelik, a gosti iz Zenice su slavili pobjedu rezultatom 0:5 i tako sa nova tri boda zadržali prvo mjesto i ovjerili titulu jesenjeg prvaka s 38 bodova, uz omjer od 12 pobjeda, dva neriješena rezultata i jednim porazom.

Dvostruki strijelac za pobjedu Čelika je bio Mirsad Šijerkić, a po jedan gol su dodali Edin Durmiš, Aladin Isaković i Harun Vardo.

Da Zeničanima neće biti jednostavno na proljeće potvrdila je i ekipa NK Bosna, koja je u Visokom savladala NK Ilijaš s 2:0 i tako prvi dio sezone kompletirala sa 36 bodova i omjerom od 12 pobjeda i tri poraza.

Za pobjedu Bosne su pogađali Kenan Salkanović i Belmin Vila.

Polusezona će biti zvanično završena u nedjelju  kada se igra preostalih šest utakmica. Na Gradskom stadionu u Maglaju se igra komšijski derbi između NK Moševac i NK Krivaja, dok će na žepačkom Gradskom stadionu momčad NK Žepče 1919 ugostiti FK Mošćanica.

U Jelahu je FK Borac domaćin protiv NK Natron, dok je momčad NK Usora domaćin protiv FK Famos. U Sarajevu se sastaju FK Baton i FK Rudar, a u Vitkovićima NK Azot i NK Kolina.

Izvor:zportal.ba

Prethodni članakPočinje Svjetsko prvenstvo u nogometu
Naredni članakHalid Bešlić slavi 69. rođendan