ILIJAŠVIJESTI

Druženje i potpisivanje knjiga: Sara Sabri 3. novembra u Ilijašu

Online knjižara Book caffe  u saradnji sa Sanelom Karišik-Begović poznatijom kao Sara Sabri za ilijašku publiku organizuje druženje i potpisivanje knjiga.

Druženje je zakazano za 03. novembra 2018. godine sa početkom u 15 sati u Caffe Slastičarnoj „Tamar“ Ilijaš.

Sedina Muhedin, organizatorica turneje i druženja pozvala je sve ljubitelje pisane riječi da dođu na druženje i upoznaju autoricu više knjiga Saru Sabri.

„U svim gradovima Bosne i Hercegovine planiramo druženje i naša Online knjižara zapravo ima cilj promociju domaćih autora i da na taj način potakne mlade da čitaju knjige. U današnje vrijeme nažalost ne možemo se pohvaliti jer mladi ne čitaju dovoljno, odnosno nisu toliko zainteresovan za knjige. Sanela Karišik koja piše pod pseudonimom Sara Sabri i njeni bestselleri mogu slobodno kazati da su najprodavaniji. Autorica je osam knjiga za odrasle i dvije za djecu i mnoge od njih su doživjele u vrlo kratkom roku više izdanja. U svojim knjigama ona piše koje uloge žene u životu sve očekuju i pomaže im da shvate onu istinsku sreću i zadovoljstvo u svim tim ulogama. Uskoro izlazi nova knjiga pod nazivom „Šapućem ti kao majka sinu“ i mogu se pohvaliti da je potražnja jako velika. Ovim druženjem želimo čitateljima pružiti priliku da Saru upoznaju. Želim pozvati sve ljubitelje pisane riječi da u 15 sati posjete slastičarnu „Tamar“ u  Ilijašu. To će biti druženje u jednom prelijepom ambijentu gdje ćemo razgovarati, popiti kafu i razmijeniti lijepe riječi ali i iskustva u ovom vremenu kada neki ljudi nažalost nemaju osobu sa kojom bi se mogli nasmijati“, kazala je Muhedin.

Sara Sabri ( Sanela Karišik-Begović ) je rođena 1984. godine u Novom Pazaru. Poslije osnovne škole je diplomirala u medresi Gazi Isa-beg također u Novom Pazaru. Na Internacionalnom univerzitetu je paralelno studirala Bosanski i srpski jezik i književnost te Diplomatiju i međunarodne odnose. Njena prva knjiga „Šapućem ti kao žena ženi“ izašla je 2012.godine i za nepuna dva mjeseca doživjela dva izdanja. U 2013.-oj je izdala knjigu „Šapućem ti kao žena mužu“ i zbirku pjesama „Šapat ženske suze“.  Do sada je objavila više od deset knjiga. Udata je, majka je, za sada, dvoje djece i živi u Sarajevu.

Povezane objave

Back to top button