U okviru mektebskih aktivnosti džamijski odbor džamije Ljubnići, organizovao je Sportski dan za svu djecu iz Ljubnića. Učešće je uzelo preko 50 mališana koji su uživali u različitim sportskim igrama na nogometnom stadionu u Ljubnićima. Plan i program sportskih aktivnosti su osmislili i realizirali treneri Mirsad Kadrić i Muhamed Kadrić.

“Danas smo kroz niz sportskih aktivnosti prilagođenih dječijem uzrastu uspješno realizovali druženje. Iako je temperatura bila blizu 30*, oko 50ak mališana, dječaka i djevojčica uživali su u igri, takmičenju, ali prije svega fer i korektnom druženju. Za najmlađe članove pripremili smo nekoliko elemntarnih poligona koji su u isto vrijeme bili i zahtjevni i zanimljivi, dok smo za dječake i djevojčice starijeg uzrasta kombinovano sprovodili igre kroz odbojkaške i fudbalske elemente. Divno druženje sa malom rajom, i ubrzo očekujem da ponovimo“, kazao je trener Muhamed Kadrić.

Imam džamije Ljubnići Nedžad ef. Mustafić zahvalio se trenerima koju su organizovali plan aktivnosti ali i svima koji su dali doprinos  ovom programu.

„Pored redovne mektebske nastave, važno je da našu djecu izvedemo i na sportske terene i da ih kroz igru i zabavu okupimo na ovim druženjima. Za djecu i prisutne je bilo obezbjeđeno osvježenje i hrana. Posebno se zahvaljujemo džematlijama koji su finansijski podržali ovaj naš projekat, restoranu “Leyla”, fudbalskom klubu “Jedinstvo” i svima vama koji ste na bilo koji način dali doprinos. Ovaj projekat je simbolična nagrada našoj djeci za postignuti uspjeh u protekloj mektebskoj godini koju smo uspješno priveli kraju uprkos otežavajućim okolnostima zbog pandemije koronavirusa“, kazao je ef. Mustafić.

Share.

Comments are closed.