BIHSPORT

Džeko i ostali reprezentativci upoznali dječaka koji je zadivio BiH

Bh. paraplivač Ismail Barlov dugo će pamtiti svoj 13. rođendan s obzirom da je upoznao bh. nogometne reprezentativce predvođene Edinom Džekom.

Ismail je na nedavnom Svjetskom seniorskom prvenstvu u Manchesteru stigao do fenomenalnog četvrtog mjesta, a sa samo 12 godina uspio je izboriti A normu za nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Uspjeh i ponos svih nas je činjenica da se prvi put u historiji naše zemlje zavijorila naša zastava na jednom od prestižnih paraplivačkih prvenstava svjetskog glasa.

“Danas sam, zajedno sa ostalim reprezentativcima, imao čast da upoznam našeg Ismaila Barlova, koji je prije nekoliko sedmica osvojio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u plivanju.

Ismail danas slavi 13. rođendan i ukazao nam je čast svojim dolaskom, a imao je i posebnu poruku za nas:

“Iako se čini da su kvalifikacije izgubljene, dok god vjerujete u čuda, čuda se i dešavaju’, poručio nam je Ismail”.

“A on je živi dokaz da su čuda moguća, ako dovoljno vjeruješ, a mi vjerujemo i dat ćemo sve od sebe da ih pokušamo ostvariti.

Hvala ti Ismaile na podršci, koja nam mnogo znači, a mi ćemo nastaviti podržavati tebe u tvojim bitkama! Ismail nas je učinio ponosnim, a mi smo ponosni što, baš kao i on, nosimo isti grb na grudima i predstavljamo Bosnu i Hercegovinu u svijetu”, napisao je Edin Džeko u objavi na društvenim mrežama.

Podsjetimo, nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru odradili još jedan trening pred utakmicu sa Lihtenštajnom. Kako su naveli iz Nogometnog saveza BiH, sutrašnji trening na istom mjestu u 10:30 sati, bit će otvoren za javnost.

Utakmica BiH-Lihtenštajn igra se u petak 08.09.2023 na Bilinom polju, sa početkom u 20:45 sati.

Povezane objave

Back to top button