ILIJAŠVIJESTI

Edina Fazlić: egipatska depilacija od hobija do profesionalnog rada

Egipatska depilacija svoju je popularnost među metodama uklanjanja dlačica stekla prije svega zahvaljujući blagom djelovanju koje ne izaziva iritaciju i upalne procese na koži. Depilacija šećernom pastom djeluje antibakterijski i preporuča se svima koji imaju problema na koži. Edina Fazlić živi na adresi Stari drum Lješevo, majka je troje djece i osam godina radi u Domu zdravlja Ilijaš. U programu Radio Ilijaša, predstavila je egipatsku depilaciju koja je, od hobija prerasla u profesionalni rad ove vrijedne dame.

„Unazada tri godine počela sam da radim egipatsku depilaciju prvo na samoj sebi. Hobi se širio na moje prijateljice te je isti prerastao u profesionalni rad. Egipatska depilacija jedan je od najstarijih načina iskorjenjivanja dlačica na kompletnom tijelu. Lijepe egipćanke bile su prve žene koje su koristile ovaj način depiliranja. Među njima je i poznata Kelopatra. Ovaj metod depiliranja ja koristim kao kućnu radinost, pravim pastu sama, ne kupujem u shopovima. Pasta se sastoji od šećera, vode i limuna. Pravi se na 180 stepeni Celzijusa. Radi se kristalizacija šećera. Kada se dobije željena boja šećera, pasta se izlijeva u posebne posude. Da bih ja koristila tu pastu, otapam je na 100 stepeni ključale vode. Obavezno radim sterilizaciju posude u kojoj se pasta nalazi. To je vrlo bitno da bi se pasta postavljala na regiju i radila depilacija“, kazala je Edina.

Optimalna dužina dlačica dovoljna za efikasno uklanjanje egipatskom depilacijom je 3 do 5 milimetara, što je otprilike 2-5 dana nakon upotrebe britvice. Privremeni rezultati mogu se pretvoriti u trajne jer tokom vremena, česta egipatska depilacija može uzrokovati slabljenje folikula dlake i usporiti, a ponekad i potpuno zaustaviti ponovni rast.

„Prvo radim nadusnicu, pazušne jame, bikini zonu, regiju nogu pa tek onda brazilku kao jedan od najbolnijih tretmana ekipatske depilacij. Cijene su zaista prihvatljive i za učenice, studentice i zaposlene žene. Nadusnica košta 5 KM. pazušne jame 10 KM, bikini zona 5 KM, kompletna regija nogu 20 km, brazilka (potpuno uklanjanja dlačica na intimnom dijelu košta 10 KM,  krstačna regija 5 KM. Nakon prvog tretmana, klijentice dolaze za mjesec dana i samo 10% ima dlačica na regiji koju smo prethodno radili. To je metod iskorjenjivanja a ne depiliranja. Nakon tri mjeseca pojabi se jedna ili dvije dlačice na tretiranoj zoni, što predstavlja obostrano zadovoljstvo“, istakla je Edina.

Kako biste učinili depilaciju učinkovitijom preporučuje se prethodno tuširanje da se koža omekša, a pore dodatno otvore, što će olakšati depilaciju dlačica s čvrstim korijenom. Zahvaljujemo se Edini Fazlić koja je nagradila 30 slušateljki  Radio Ilijaša sa 10 besplatnih depilacija nadusnia, 10 pazušnih jama i 10 depilacija bikini zone.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 061 622 977 ili putem facebook profil https://www.facebook.com/edina.k.fazlic?fref=ts

 

Povezane objave

Back to top button